У Луцьку вперше пересадили нирку

У Луцьку вперше пересадили нирку

У «Медичному об‘єднанні Луцької міської територіальної громади» вперше виконали трансплантацію нирки. Молодому пацієнту пересадили нирку від матері. Операція пройшла успішно. Пересаджена нирка функціонує добре.

Зараз обидва пацієнти готуються до виписки, – повідомили на фейсбук-сторінці закладу.

З 2016 року, в рамках грантової допомоги міжнародного товариства нефрологів Sister Renal Center Program, лікарнею реалізується проект покращення медичної допомоги хворим з хронічними захворюваннями нирок. Мета програми: вийти на світовий рівень лікування таких хворих.

Відділення екстракорпоральних методів детоксикаціі гострих отруєнь та діалізу медичного закладу є одним з найкращих центрів діалізу в Україні. Протягом року на хронічному гемодіалізі перебувало до 200 пацієнтів з нирковою недостатністю. За якістю гемодіалізу центр повністю відповідає світовим стандартам. Проте визнаним методом лікування термінальної ниркової недостатності є пересадка нирки.

В рамках виконання заходів проекту спеціалісти отримали теоретичну та практичну підготовку: неодноразово проходили стажування у клініках Литовського університету наук здоров’я (м. Каунас), брали участь у міжнародних науково-практичних конференціях, де спілкувалися з колегами з Бельгії, Франції, Німеччини та інших країн.

Під час перебування на стажуванні лікарі брали участь в операціях з трансплантації нирок, отримували необхідні практичні навички. Також під час реалізації проекту лікарня виконала усі необхідні умови для проведення трансплантаціі: підготували відповідних спеціалістів, відпрацювали механізми підбору пар донорів та реципієнтів, забезпечили виконання необхідних лабораторних досліджень тощо.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ковелі два дні не буде теплопостачання
Наступна новина Арестович пояснив, чому українцям не розповіли про неминучість війни з РФ
Останні новини
Схожі новини