У Луцьку вперше провели «Фестиваль думок»

У Луцьку вперше провели «Фестиваль думок»

У Луцьку відбувся перший «Фестиваль думок» – платформа, що надає кожному можливість висловитися.

Про це повідомив відділ інформаційної роботи Волинського обласного центру зайнятості.

29 вересня на фестивальному майданчику зібралися експерти з різних питань, активісти, представники влади та всі небайдужі, які піднімали найважливіші суспільні теми. Дискусії в першу чергу  стосувалися Волині та держави в цілому.

Теми обиралися представниками громад напередодні фестивалю через онлайн-анкетування.

 «На мою думку, одне з найактуальніших  питань це  - робота за кордоном. Але не стільки сама робота, як трудова міграція і її вплив на Україну», – наголосив директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк.

Також, він зазначив: «Молодь інколи навіт не спробувавши працювати в Україні, виїжджає за кордон. Проте наші роботодавці потребують не менше працівників. В цьому питанні звісно є і позитивні сторони, згідно з даними аналітики, за 2018 рік заробітчани офіційно ввезли в Україну 12 мільярдів доларів. Але, на жаль, привезені кошти здебільшого витрачаються на споживацькі цілі, а хотілося б, аби гроші інвестували в конкретний продукт, започатковували власні справи і піднімали економіку своєї держави».

Крім дискусій і панелей проводились різноманітні майстер-класи та перформанси, працювала дитяча зона та алея громадських організацій. Фахівці обласної служби зайнятості разом з дітьми пробували визначати їхню майбутню професію за допомогою тестування.

Також, учасники фестивалю мали змогу взяти участь у флешмобі «Збери свою громаду», під час якого містяни збирали герб Луцька із безлічі частинок.

Довідка:

Організатори Фестивалю думок 2019 у м. Луцьк: Ресурсний центр ГУРТ у співпраці з Волинським Інститутом Права, Програмою розвитку ООН в Україні, Управлінням освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації, Департаментом сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради, Волинським осередком Федерації дебатів України, Молодіжним центром Волині, Луцьким осередком ВМГО «Фундація регіональних ініціатив» за підтримки Швеції, Чорноморського фонду регіонального співробітництва і Міністерства закордонних cправ Естонії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як спілкуватися пацієнтам з лікарями, а лікарям – з пацієнтами? Поради від Уляни Супрун
Наступна новина Метр ковбаски, мега-дошка та реберця. Які новинки пропонує луцька броварня
Останні новини
Схожі новини