У Луцьку вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. ФОТО

У Луцьку вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. ФОТО

У Луцьку з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбулось покладання квітів до пам’ятника «Ліквідаторам аварії на ЧАЕС та постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи 26 квітня 1986 року».

 Захід провели на Меморіалі Вічної слави, – повдіомляють на сайті Луцької міської ради.

«Хто були ці люди? Звідки черпали енергію, пішовши на цю самопожертву? Це були сини і доньки тих, хто під час Другої світової війни боровся за нашу незалежність. Це були побратими воїнів-афганців, котрі виконували свій інтернаціональний обов’язок. Сьогодні — це батьки новітніх героїв України, які захищають країну на сході. Безумовно, серед них були не лише українці, а й росіяни та білоруси, котрі боролися із значно більш цинічним, невидимим та нечутним ворогом — радіацією. На жаль, вона вбивала, і продовжує сьогодні забирати життя героям», - звернувся із вступним словом Володимир Кец, голова Волинського обласного добровільного товариства «Спілка Чорнобиль».

«Я вважаю, що нашим обов’язком є як вшановувати пам’ять тих, хто загинув внаслідок аварії на ЧАЕС, так і пам’ятати про живих ліквідаторів. Цього року Луцька міська рада вручила ключі від двокімнатної квартири у новобудові Федору Рузаку, одному із ліквідаторів ЧАЕС», - розповів радник луцького міського голови Ігор Поліщук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Через аварію на Рівненській ускладнений рух
Наступна новина Скільки немовлят народилося в Луцьку 13 грудня
Останні новини
Схожі новини