У Луцьку вшанували пам'ять Катерини Гандзюк. ФОТО

У Луцьку вшанували пам'ять Катерини Гандзюк. ФОТО
https://www.volynnews.com

Біля будівлі Головного управління Національної поліції у Волинській області влаштували мітинг-реквієм пам'яті активістки, керівниці справами Херсонського міськвиконкому, радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк, яка загинула в результаті нападу з використанням сірчаної кислоти.

Захід пройшов у рамках всеукраїнської акції ввечері 4 листопада, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

31 липня в Херсоні невідомий вилив сірчану кислоту в обличчя Катерини Гандзюк. Інцидент стався біля під'їзду її будинку. Жінку з хімічними опіками більш як 30% тіла госпіталізували. Вона боролося за своє життя протягом трьох місяців і померла 4 листопада.

Досі за напад на Катерину нікого не покарали, попри те, що численні акції на захист жінки з вимогою якнайшвидше притягнути злочинців до відповідальності проходили в містах по всій країні.

У зв’язку з повідомленням про смерть активістки небайдужі лучани зібралися під стінами ГУНП області, аби запалити лампадки, свічки та вшанувати світлу пам’ять Катерину Гандзюк хвилиною мовчання.

Лучани прийшли також із квітами та промовистими плакатами «Хто замовив Катю Гандзюк», «Хто вбивці Каті Гандзюк», «Її вбили».

Окрім того, мітинг-реквієм покликаний нагадати усім правоохоронцям країни, що вони неналежно виконують свої прямі обов’язки, оскільки напади на активістів у країні стали, на жаль, буденною справою. І коли виконавців нападів ще вдається затримати, то виконавці так і не покарані

Як зазначили присутні, Катерина була бійцем і дуже сильною особистістю. І зараз головне завдання правоохоронців полягає в тому, аби притягнути її вбивць до відповідальності.

«Каті, однак, вже не повернути», - не могли стримати сліз лучани.

Також прозвучали заклики про те, що на зло потрібно відповідати по справедливості, аби вберегтися від тих, хто вважає себе безнаказаним.

Так, депутат Луцької міської ради Павло Данильчук пригадав і інші вбивства українських активістів, зокрема з часів Майдану.

«Смерть Катерини є смолоскипом для всіх нас», – сказав обранець громади.

За акцією неподалік спостерігали працівники правоохоронних органів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина До луцьких лікарень привезуть мощі святої
Наступна новина Іще в одній школі Луцького району продовжили осінні канікули
Останні новини
Схожі новини