У Луцьку вшанували пам'ять полеглих «кіборгів». ФОТО

У Луцьку вшанували пам'ять полеглих «кіборгів». ФОТО
Військовослужбовці поклали квіти до стели Героям Небесної сотні і Героям АТО. Фото - Район.Луцьк

У Луцьку відзначили День пам’яті захисників Донецького аеропорту.

Захід відбувся у неділю, 20 січня, повідомляє Район.Луцьк.

Волинські захисники Донецького аеропорту зібрались у Луцьку, аби пом’янути своїх полеглих побратимів. Уранці вони відвідали Свято-Троїцький кафедральний собор, де помолились за загиблих «кіборгів» та поставили свічки за упокій їхніх душ.

Пізніше військовослужбовці поклали квіти до стели Героям Небесної сотні і Героям АТО.

Офіцер 80-ї аеромобільної бригади Вадим Ваврищук розповідає, що частина волинських «кіборгів» поїхали на могили своїх загиблих побратимів.

«Частина хлопців об’їжджають могили своїх загиблих побратимів у Волинській області. Деякі бійці поїхали у Тернопіль, аби навідатись на могили загиблих «кіборгів», – каже боєць.

Вадим Ваврищук додає, що не розуміє, чому багато людей вшановують пам’ять захисників Донецького аеропорту 16 січня, а не 20-го.

«Ми не розуміємо чому. Адже 17-го була підготовка до штурму, 18-го був потужний штурм, 19-го був перший підрив терміналу, а 20-го був другий підрив терміналу. За цих чотири дні загинули 58 людей. А за 242 дні загинули 100. Тобто за цих чотири дні загинула більша половина тих, хто взагалі загинув в аеропорту. З Волині загинули 8 «кібогів». Я кажу про свій батальйон. А ще є безвісти зниклі», – каже чоловік.

Вадим Ваврищук підходить до стели та показує на фото, з ким із загиблих «кіборгів» він товаришував.

«Ось тут два моїх бійці – Вася Смолярчук та Вадим Демчук. Вадим загинув 20 січня, а Василь – 19-го. Нас було четверо друзів: я, Ваня ШатунЮра Чучалін і Вадік Демчук. Ми з Шатуном повернулись, а вони загинули. В кожного з них я був на похороні», – зазначає «кіборг».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанин хоче відсудити у відомого українського гурту понад мільйон гривень
Наступна новина Як купалися на Водохреще у Шацьку. ФОТО
Останні новини
Схожі новини