У Луцьку засудили чоловіка, який убив співмешканку

У Луцьку засудили чоловіка, який убив співмешканку

Лучанин, який, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, по-звірячому вбив свою співмешканку на вулиці Черняховського, 1, нанісши їй удари ножем у груди, а також б’ючи бідолашну по голові, отримав 11 років позбавлення волі.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області від 23 травня, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Нагадаємо, 19 березня 2017 року у квартирі луцької 5-поверхівки знайшли тіло вбитої жінки: сусіди забили на сполох, коли почули з-за дверей трупний запах. Згодом про підозру у вчиненні цього злочину повідомили 51-річному співмешканцю потерпілої.

Як вдалося встановити під час судового засідання, обвинувачний з 12 на 13 березня, знаходячись у приміщенні квартири №98, що по вулиці Черняховського, 1, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час сварки зі своєю співмешканкою, яка виникла на ґрунті особистих неприязних взаємин, керуючись метою умисного протиправного заподіяння смерті останній, умисно наніс їй два удари господарським ножем у ділянку грудної клітки, заподіявши тілесні ушкодження у вигляді проникаючих колото-різаних поранень грудної клітки зліва з пошкодженням восьмого ребра, без пошкодження легені.

Так, продовжуючи свій злочинний умисел, чоловік умисно наніс по голові останньої шість ударів тупим твердим предметом з обмеженою контактуючою поверхнею, чим спричинив тілесні ушкодження у вигляді шести забійних ран волосистої ділянки голови, крововиливів на внутрішній поверхні м’яких тканин голови в проекції ран на шкірі, трьох вдавлених зламів кісток склепіння черепа, забоїв-розмізження головного мозку.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, виявлені у потерпілої тілесні ушкодження у вигляді проникаючих колото-різаних ран грудної клітки, вдавлених зламів кісток склепіння черепа, стосовно живих осіб, відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень як небезпечних для життя в момент спричинення, а причиною смерті жінки є відкрита черепно-мозкова травма, яка супроводжувалась вдавленими зламами кісток склепіння черепа та забоєм головного мозку.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину не визнав, розповівши що 12 березня ввечері повернувся з роботи додому. Його співмешканка теж знаходилась вдома, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння. Повечерявши з останньою та випивши спиртного, він пішов спати. Через деякий час прокинувся від того, що жінка наносила йому ножем тілесні ушкодження, зокрема різала руки. В зв’язку з цим, каже обвинувачений, він схопив її та відкинув, після чого вона втекла, а він далі ліг спати.

Він пригадав, що згодом знову прокинувся, оскільки жінка накинула на його шию мотузку та душила, тож з метою самозахисту він підняв ломик, який лежав поблизу дивану та декілька разів махнув позаду себе в бік потерпілої, після чого остання послабила мотузку, і він вивільнився.

Також чоловік стверджував, що ніяких явних тілесних ушкоджень на тілі своєї співмешканки не бачив. Після цього він покинув приміщення квартири, а коли через незначний проміжок часу повернувся, то квартира була закрита зсередини.

Тож, він вважав, що його дії слід кваліфікувати як перевищення меж необхідної оборони.

Однак, незважаючи на невизнання вини в умисному вбивстві, винність чоловіка підтверджується зібраними на досудовому слідстві та дослідженими безпосередньо в ході судового розгляду доказами.

Суд визнав його винним та призначив покарання у вигляді 11 років позбавлення волі.

Фото ілюстративне. Джерело – OGO.ua.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Експерт розповіла, чим небезпечні поліетиленові пакети та як від них відмовитися. ВІДЕО
Наступна новина У ролику до Чемпіонату світу-2018 Україну видали за Росію
Останні новини
Схожі новини