Луцький авіалюбитель Сметанін виявився зрадником, який «здав» військовий аеродром

Луцький авіалюбитель Сметанін виявився зрадником, який «здав» військовий аеродром
Один з керівників клубу авіалюбителів «Овал» Ілля Сметанін. Скріншот з відео

СБУ затримала зрадника, який «здав» ворогу під обстріл Луцький військовий аеродром. Ним виявився Ілля Сметанін, музикант і один з керівників клубу авіалюбителів «Овал». До війни він часто знімав військові літаки у Луцьку.

Про затримання на своїй сторінці у «Facebook» повідомила Служба безпеки України. 

Правоохоронці встановили, що зрадник передавав ворожим спецслужбам інформацію про типи і кількість військових літаків, місця їх дислокації, тренувальні польоти, особисті дані військовослужбовців аеродрому.

">http://

«Протягом 24-28 лютого він постійно «зливав» інформацію про результати вторгнення російських військ на Волинь. Завдяки його «допомозі» аеропорт був обстріляний із ракет, що призвело до тотальної руйнації його інфраструктури. Після цього зрадник доповів про результат удару в РФ», – йдеться у повідомленні.

Посібнику окупантів повідомлено про підозру за ст.111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Наразі він під вартою і йому загрожує до 15 років ув’язнення.

Служба безпеки України не називає імені затриманого. Однак з відео видно, що це музикант академічного камерного оркестру «Кантабіле», один з керівників клубу авіалюбителів «Овал» Ілля Сметанін. До війни він часто знімав військові літаки у Луцьку. 

Ілля Сметанін добре відомий у Луцьку своєю проросійською позицією. Зокрема, у 2017 році він був серед організаторів показу фільму «Право на крила» про радянських льотчиків, який влаштували у День вшанування пам’яті жертв голодоморів. Тоді його зірвали активісти. 

Крім того, у 2018 році Сметаніна помітили серед учасників української делегації, яка їздила на «Форум переможців» у Брянськ (Росія). 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина НАТО не погоджується забезпечити безпольотну зону над Україною
Наступна новина Бійці тероборони затримали Нестора Шуфрича, який фотографував блокпост
Останні новини
Схожі новини