У Луцьку ЖЕК №3 судиться з мешканцями будинку через борги

У Луцьку ЖЕК №3 судиться з мешканцями будинку через борги

Житлово-комунальне підприємство № 3 у Луцьку подало до суду на жильців через несплату за утримання будинку.

Про це розповів «Суспільному» мешканець будинку на вулиці Євгена Сверстюка, 17 Віктор Матрунчик.

Віктор Матрунчик каже, що ЖЕК судиться з ним і ще двома сусідами, які боргують за утримання будинку. Чоловік живе у цьому будинку із 82-го року. Не платить з тієї причини, що, на його думку, ЖЕК нічого не робить.

Директор луцького житлово-комунального підприємства №3 Руслан Юлдашев каже: загальний борг мешканців перед ЖЕКом понад 19 тисяч гривень. З його слів, за останні сім років у будинку виконали 43 види робіт. Оскільки жителі цього будинку не шукають собі іншого управителя, директор ЖЕКу має право подати на них в суд за борги, тому й скористався цим правом.

Мешканка цього ж будинку Тамара Бролінська не сплачує за утримання четвертий рік. Жінка каже, що жителі самі прибирають вулицю та під'їзд: "Будинок був такий обдертий, що було страшно дивитися. Ми зібрали гроші, зробили прибудинкову територію. Я з того часу перестала платити".

Будинок старий, чотирьохквартирний, мешканці тут ОСББ не створили. У домі тече дах, немає вимощення, через це у помешканні утворюється грибок, - розповідає дочка однієї з власниць квартири Олена Петренюк-Радобенко.

Власниця квартири №4, 85-річна Раїса Чан-Сун розповіла: кілька років у неї був борг, який сплатила, але після цього, зі слів жінки, ЖЕК не почав латати дах і усувати причину появи вологи. Про те, що ЖЕК стягнув з неї борг у 2,5 тисячі гривень жінка дізналась, коли пішла отримувати пенсію.

Щоб довести свої права у суді мешканцям будинку потрібно збирати докази бездіяльності житлово-комунального підприємства, - радить адвокат Олег Стецюк. Треба витребувати інформацію із ЖЕКу, що за ці останні роки було зроблено з капітального ремонту. Також можна провести обстеження, чи дійсно ці роботи були проведені, чи ні, - каже адвокат.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» вимагає відставки Степанова
Наступна новина В луцькі депутати йде 517 людей. Хто вони
Останні новини
Схожі новини