У Луцьку знайшли незаконну рекламу кандидата у президенти. ФОТО

У Луцьку знайшли незаконну рекламу кандидата у президенти. ФОТО

У Луцьку знайшли приховану рекламу канддата у президенти Олександра Шевченка («УКРОП»). У місті розміщені білборди без вихідних даних.

«Безіменні» білборди без вихідних даних»

На низці білбордів розміщені агітматеріали із зображенням кандидата та гаслом «Гарантую! Прибрати порох з нашої оселі. Олександр Шевченко», які не містять вихідних даних, – пише Громадянська мережа ОПОРА. 

Разом з тим, у місті 22 січня з’явилось також кілька білбордів, на яких розміщена частина того ж підпису «Гарантую! Прибрати порох з нашої оселі» без прізвища кандидата Олександра Шевченка і лише з обрисами його обличчя. Обидва варіанти білбордів виконані в однаковій стилістиці. Новий варіант друкованих матеріалів теж не містить вихідних даних.

Що таке вихідні дані і чому вони потрібні?

Нагадаємо, 21 січня Центральна Виборча Комісія відповідно до постанови № 82 зареєструвала Олександра Шевченка кандидатом у президенти. Відповідно до ч. 1 ст. 57 Закону України «Про вибори Президента України», матеріали політичної агітації за кандидата мають містити вихідні дані.

Розміщення відповідних агітаційних матеріалів без вихідних даних (установу, що здійснила друк, тираж, осіб відповідальних за випуск, замовника) може містити ознаки порушення частини 16 статті 64 Закону України «Про вибори Президента України».

Тож спостерігачі ОПОРИ звернулися до поліції із заявою щодо порушення правил ведення передвиборної агітації кандидатом на пост президента.  

Що кажуть в «УКРОПі»?

У Волинській обласній партійній організації «УКРОП» розповіли, що ситуацію прокоментувати не можуть, адже не мають стосунку до розміщення матеріалів на білбордах, та порекомендували звернутися у прес-службу Олександра Шевченка.

У прес-службі заважили, що не знають, хто може прокоментувати ситуацію на Волині, та порадили зв’язатися із помічником нардепа з Івано-Фанківщини. Тут, у свою чергу, ОПОРУ попросили надіслати усі питання для отримання коментарів на офіційну поштову скриньку. Станом на 17:00 відповіді на них не надійшло.

Нагадаємо, на Волині ОПОРА вже скаржилася на агітацію без вихідних даних на користь зареєстрованих кандидатів у президенти Андрія Садового («Об’єднання «Самопоміч»), Анатолія Гриценка («Громадянська позиція»), Євгенія Мураєва («НАШІ») та Ольги Богомолець.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Довгожителька з Луцька відсвяткувала 100-літній ювілей
Наступна новина Двоє волинян стали «заслуженими»
Останні новини
Схожі новини