Неправильна агітація: на Волині звернулися в поліцію через білборд Гриценка. ФОТО

Неправильна агітація: на Волині звернулися в поліцію через білборд Гриценка. ФОТО
Білборд без вихідних даних

На Волині знайшли порушення у передвиборчій агітації кандидата у президенти Анатолія Гриценка від «Громадянської позиції» – білборди без вихідних даних.

З цього приводу  викликали поліцію та написали заяву  через порушення правил ведення передвиборної агітації, – повідомляють в громадянській мережі ОПОРА.

Як повідомляють у громадянській мережі, у Луцьку станом на 16 січня із білбордів не зняли політичну рекламу на користь Анатолія Гриценка, яка не містить вихідних даних.

Нагадаємо, 15 січня Центральна Виборча Комісія зареєструвала Анатолія Гриценка кандидатом у Президенти України. Відповідно до ч.1 ст. 57 Закону України «Про вибори Президента України», вже з наступного дня після реєстрації, кандидати вступають у нову фазу юридичної відповідальності. Зокрема, матеріали політичної агітації за кандидата мають містити вихідні дані.

Зазначимо, як розповіла координаторка громадського спостереження  Катерина Шарпата, білборди без вихідних даних мають і інші потенційні кандидати у президенти. Однак такі їх дії не трактуються як порушення доти, доки їх ЦВК не зареєструє кандидатами. 

Читати також: У Луцьку знайшли порушення передвиборчої агітації: «попався» Садовий

Після реєстрації ЦВК кандидатів на пост президента, починаючи з наступного дня після реєстрації, вони вступають в нову фазу юридичної відповідальності.

У коментарі ОПОРІ голова волинського обласного осередку політичної партії «Громадянська позиція» Сергій Чуріков зауважив, що розміщенням матеріалів на білбордах займалися у центральному штабі кандидата. У центральному штабі телефоном повідомили, що є відділ медіа та відповідальна особа, однак наразі вона знаходиться в іншому офісі. Відтак, ОПОРІ порадили написати запит на електронну пошту. ОПОРА звернулася за вказаною адресою для отримання контактів відповідальної особи та з проханням прокоментувати ситуацію, однак відповіді станом на 17:00 16 січня не отримала.

Довідково: 

Згідно із частиною 3 статті 59 Закону України «Про вибори Президента України», друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів.

Відповідно до частини 16 статті 64 цього ж закону, забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні не друкуватимуть купюри від 1 до 10 гривень
Наступна новина У селі під Луцьком обшукують будинок Василя Столяра. ФОТО
Останні новини
Схожі новини