У Луцьку знайшли порушення передвиборчої агітації: «попався» Садовий

У Луцьку знайшли порушення передвиборчої агітації: «попався» Садовий
Білборд не містить вихідних даних (фото: ОПОРА)

У Луцьку знайшли порушення у передвиборчій агітації кандидата у президенти Андрія Садового від «Об’єднання «Самопоміч» – білборди без вихідних даних.

10 січня на вулицях міста знайшли білборди Андрія Садового, які не містять вихідних даних, як того вимагає законодавство. – повідомила ОПОРА. Її спостерігачі звернулися із заявою про це до правоохороонців.

Нагадаємо, Андрія Садового зареєстрували кандидатом у Президенти України відповідно до постанови ЦВК від 8 січня 2019 року. 

У коментарі «Першому» координаторка громадського спостереження  Катерина Шарпата розказала, що це поки єдине порушення зареєстрованих кандидатів, яке вдалося виявити на Волині. Втім, за її словами, білборди без вихідних даних мають і інші потенційні кандидати у президенти. Однак такі їх дії не трактуються як порушення доти, доки їх ЦВК не зареєструє кандидатами. 

Після реєстрації ЦВК кандидатів на пост президента, починаючи з наступного дня після реєстрації, вони вступають в нову фазу юридичної відповідальності.

Читати також: Намети і газети: кандидати у президенти передчасно рекламуються на Волині. ФОТО 

Керуючий справами Волинської обласної партійної організації «Об’єднання «Самопоміч» Костянтин Зінкевич розповів, що розміщенням матеріалів на білбордах у партії займалися централізовано, тобто обласна організація не має до цього відношення.

«Для мене новина, що там не зазначено вихідних даних. Білборди розміщені по всій країні і в який спосіб центральний офіс «Самопомочі» домовлявся про це із рекламним агенціями і чому це трапилося – я не знаю, але з’ясую… Не можу коментувати, бо не маю повної інформації»,  - зауважив партієць.

Читати також: У волинських медіа знайшли «чорний піар» проти Зеленського. ФОТО

З’ясувати, хто відповідальний за розміщення білбордів та отримати відповідну інформацію, за його словами, можна через центральний офіс партії.

Зателефонувавши на «гарячу лінію» «Об’єднання «Самопоміч», ОПОРА отримала номер телефону особи, відповідальної за розміщення матеріалів партії на білбордах, зокрема, Волинської області. Однак на дзвінки ніхто не відповів.

Довідково: згідно із частиною 16 статті 64 цього ж закону забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів.

Розповсюдження під час виборчого процесу відповідних матеріалів без вказаних даних, згідно з частиною 2 статті 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тягне за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Депутатська «армія», або Кого саме обрали у громадах Волині. ІНФОГРАФІКА
Наступна новина Графік відключення світла у Луцьку на 14 січня
Останні новини
Схожі новини