У Луцьку знесуть кіоски біля супермаркетів

У Луцьку знесуть кіоски біля супермаркетів
Фото ілюстративне

У Луцьку за кілька років хочуть знести близько 50 кіосків з 250. В першу чергу демонтуватимуть ті, що стоять біля супермаркетів без дозвільних документів.

Про це стало відомо у вівторок, 21 січня, під час засідання міського виконавчого комітету.

Начальник управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Веніамін Туз розповів, що наразі в місті є близько 250 тимчасових споруд, з них 20% планують знести.

В першу чергу ця доля спіткає ті кіоски, які стоять з протермінованими дозвільними документами.

«Зносити почнуть вже завтра. Муніципальна варта має підстави перевіряти наявність документів у всіх кіосках», - пояснює чиновник.

З його слів, в подальшому міська рада не дозволятиме встановлювати кіоски ближче, ніж за 200 метрів від шкіл (за законом, поблизу навчальних закладів заборонено продавати алкоголь та тютюнові вироби) та біля великих супермаркетів, якщо асортимент у магазині та кіоску дублюється.

«Від магазину ми, як місто отримуємо більше дивідендів: робочі місця, податки, а надходження від тимчасових споруд мізерні. Вони попрацюють до закінчення дії дозвільних документів, а в подальшому будуть демонтуватись», - розповів Веніамін Туз.

Щодо кіосків на зупинках громадського транспорту, то більшість з них, за словами посадовця, у приватній власності, тож міська рада знести їх не може. Відтак мерія проситиме підприємців облагородити їх. Для цього «до кінця зими» планують розробити типові вигляди кіосків.

«Своїми методами доводитимемо позицію про те, що їх треба привести в порядок і розповідатимемо, як це можна зробити», - сказав головний архітектор міста.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Мін'юсті анонсували розпродаж тюрем
Наступна новина «Мені вистачає, а дитину утримувати не зможу», – міністерка Новосад про свою зарплату 36 тисяч
Останні новини
Схожі новини