Поліція та волонтери анонсували «криваву» соціальну рекламу

Поліція та волонтери анонсували «криваву» соціальну рекламу
Фото «Волинські Новини»

У Луцьку волонтери спільно із працівниками патрульної поліції відзняли соціальний відеоролик, у якому показали наслідки ігнорування правил дорожнього руху велосипедистами. У сюжеті – максимально наближена до реальності картинка, а професійні гримери намалювали «постраждалим» рани і кров.

Про це кореспонденту ІА Волинські Новини розповіла волонтерка та громадська активістка Анастасія Рудик.

З її слів, у рамках флешмобу #безпекаценеіграшки, який працівники патрульної поліції організували ще до карантину, луцькі волонтери 16 червня зняли соціальний ролик про безпеку руху на дорогах. За основу сюжету молоді актори взяли саме ситуацію з велосипедистом.

«На час зйомок нам довелось перекрити дорожній рух на вулиці Чорновола з 9 по 13 годину. У нас на це був відповідний дозвіл. Безпеку руху забезпечували працівники патрульної поліції, які також брали безпосередньо участь у зйомці.

Ідея полягала в тому, щоб показати реальну картину. Зокрема, як велосипедисти нехтують правилами дорожнього руху, які бувають наслідки цього, і як потрібно поводити себе на дорозі, щоб уникнути зіткнень, травм або навіть летальних випадків. Своєю роботою ми хочемо привернути увагу людей і вкотре нагадати, що безпека - це не іграшки!» - розповідає Анастасія Рудик, яка, власне, і виконала роль постраждалої внаслідок ДТП велосипедистки.

Окрім Анастасії, у створенні відеоролика брали участь актори Ольга Поліщук, Дмитро Помяновський, відеограф Олександр Слобода, гример Ольга Схаб, та шість працівників патрульної поліції.

«За сценарієм я їхала на велосипеді, порушуючи правила дорожнього руху. Ми показували, як часто їздять люди і що потім з ними відбувається. Була ДТП, мене «збила» машина. Я лежала на асфальті, а гример намалювала мені кров та рани. Після цього епізоду ми зняли інший, у якому розповідали, як потрібно було діяти, аби уникнути біди. Після того, як ролик змонтують, ми плануємо розмістити його у соціальних мережах, зокрема, на сторінці патрульної поліції тощо», - каже волонтерка.

З її слів, готовий варіант відеоролика буде орієнтовно за тиждень.

«Поки що ми тримаємо інтригу. Я дуже сподіваюсь, що нам вдалось передати суть, і це допоможе привернути увагу людей до проблеми безпеки на дорогах», - посміхається Настя.

Ідею молодих ініціаторів підтримала дуже велика кількість людей. Першочергово волонтери планували знімати ролик повністю за власний кошт, але небайдужі люди зголосились допомогти волонтерам безкоштовно.

«Спочатку люди обурювалися та лаялись, мовляв, чого стільки часу перекрита дорога. Але коли ми пояснили, що це за ролик, нас почали хвалити. Говорили, що ми молоці, бо часто велосипедисти на дорозі поводять себе, перепрошую, як олені. Було важко, бо зйомка тривала чотири години у спеку», - додала Анастасія Рудик

    

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У центрі Луцька відкрився новий ресторан-пекарня «Сулі гулі»
Наступна новина «Ситуація ускладнюється», - мерія про коронавірус у Луцьку
Останні новини
Схожі новини