У Любешівському районі застрелили 3 лосів за місяць

У Любешівському районі застрелили 3 лосів за місяць
Фото ілюстративне

У Любешівському районі на Волині трохи більше, ніж за місяць застрелили 3 лосів, полювання на яких заборонене. На місці злочину винних вдалось затримати в одному випадку.

Про це «Першому» розповів районний мисливствознавець «Любешівського лісомисливського господарства» Андрій Масюк.

Застрелених лосів знайшли 4, 18 жовтня та 11 листопада. Затримати браконьєрів на місці вдалось лише в першому випадку. Тоді четверо чоловіків встигли вбити та розчленувати тіло тварини. А 18 жовтня поранений лось прийшов на подвір’я до людей, де й помер. 11 листопада застреленого сохатого знайшли єгері на полі.

Лось внесений до Червоної книги. Полювання на нього заборонене. Винні повинні заплатити штраф, 130 тисяч гривень збитків, а також відбути громадські роботи або обмеження волі строком до 3 років. Покарання повинен призначити суд.

До цього востаннє випадок вбивства лося у районі був ще у 2017 році.

В обласному управлінні лісового та мисливського господарства також повідомляють про постійні рейди з перевірки дотримання правил полювання. Так, лише цими вихідними на порушників склали 50 протоколів. Загалом з початку сезону полювання – 174 протоколи.

«Працівники лісової охорони докладають максимум зусиль у боротьбі з браконьєрством та безвідповідальним ставленням мисливців до оформлення документів. Постійні рейди, встановлення фотопасток, систем відеонагляду, якими охоплено волинські ліси, є додатковим стимулом», - повідомляють в управлінні.

Під час рейду

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині сім амбулаторій отримали нові автомобілі
Наступна новина У Луцьку безкоштовно тестуватимуть на ВІЛ та гепатити
Останні новини
Схожі новини