Ловив рибу сітками: на Волині викрили 55-річного браконьєра

Ловив рибу сітками: на Волині викрили  55-річного браконьєра

Незаконним промислом чоловік займався на озері Світязь, яке знаходиться на території природно-заповідного фонду України Шацький національний природний парк.

Про це повідомили у пресслужбі поліції Волині.

Правопорушника виявив спільний прикордонний наряд «Прикордонний патруль» ВПС «Світязь» 6-го прикордонного загону. На місце прибула слідчо-оперативна група поліції.

Зловмисником виявися 55-річний житель села Шацьк. У нього поліцейські вилучили шість риболовних сіток, 77 рибин різного виду та 15 кг канадського сомика. Сума завданих матеріальних збитків навколишньому середовищу становить близько 40 тисяч гривень. 

«За цим фактом дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України. Мова йде про незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом», – йдеться у повідомленні. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.

Читайте також: Волинянин хотів провезти через «Устилуг» партію мобільних телефонів на понад 350 тисяч


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відмовилися спускатися у копальню: на Волині страйкують шахтарі
Наступна новина На Волині просять заборонити московський патріархат
Останні новини
Схожі новини