У Любленці організували зустріч для інтеграції переселенців

У Любленці організували зустріч для інтеграції переселенців

Наприкінці жовтня у Люблинецькій громаді відбулася зустріч, яка зібрала за одним столом переселенців, місцевих посадовців і активних жителів. Говорили про інтеграцію ВПО в життя громади, локальні проблеми та варіанти їх вирішення.

Це вже друга зустріч на таку тематику, яка організована в Любленці цієї осені. Перша була у форматі фокус-групового дослідження, коли присутні озвучували свої міркування на заздалегідь підготовлені тематичні питання. Усі думки були занотовані та лягли в основу аналітичного звіту. Саме з його презентації і розпочалася друга зустріч.

«Представники громадської організації «Волинський Інститут Права» на основі попереднього заходу узагальнили наші думки про місцеві проблеми; про питання, які стосуються переселенців; про теми, що можуть згуртувати внутрішньо переміщених осіб та місцевих жителів. На основі презентованих узагальнень ми змогли детальніше поговорити, які заходи варто провести для інтеграції ВПО у життя Люблинецької громади», ‒ розповідає переселенка з Ізюма Олена Заїка.

Ця зустріч відбулася у форматі світового кафе. В такий спосіб організатори (Волинський Інститут Права) хотіли, щоб кожен з присутніх зміг детально поміркувати та висловитися на запропоновану тему.

 «Захід пройшов у жвавому обговоренні, а це дає розуміння того, що тема зустрічі для людей не байдужа. Наше основне завдання – знайти практичні рішення та ідеї, які, по-перше, допоможуть розвивати владно-громадську комунікацію та взаємодію, по-друге, сприятимуть соціальній інтеграції внутрішньо переміщених осіб. Крім того, такі зустрічі започатковують відвертий діалог між вдалою, ВПО, і активістами громади і тим дуже цінні», – зазначає керівниця Волинського Інституту Права Ірина Гайдучик.

Важливо, що зустріч відбулася не просто для розмови. Думки, озвучені присутніми, будуть враховані при напрацюванні плану короткострокових владно-громадських дій, реалізація якого сприятиме інтеграції ВПО у місцеве середовище. Більше того, деякі з ідей, що лунали під час заходу, планується реалізувати в найближчі місяці.

Зустріч відбулася в рамках реалізації Волинським Інститутом Права проєкту «Супровід розвитку територіальних громад в умовах викликів спричинених війною», що підтримується програмою «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Доктор вашої машини компанія UKR PARTS
Наступна новина У Луцьку місцеві та переселенці разом плетуть маскувальні сітки для армії
Останні новини
Схожі новини