У Мінкультури розповіли, як релігійній громаді змінити патріархат

У Мінкультури розповіли, як релігійній громаді змінити патріархат
https://expres.online

Релігійна громада має право змінювати підпорядкування тому чи іншому патріархату.

Про це в інтерв'ю виданню Експрес повідомив директор департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури Андрій Юраш

«Громада має права юридичної особи, і жодна інша організація не може лімітувати чи обмежувати їх. Отож, перший крок, який потрібно зробити, –зібратися і проголосувати за зміну підпорядкування більшістю голосів. Виконком громади повинен підтвердити, що кожен із тих, хто бере участь у голосуванні, справді належить до громади. За результатами голосування вносять зміни до статуту в частині підлеглості. Роль держави в цьому процесі – тільки забезпечити дотримання закону», – зауважив посадовець.

«А якщо священик виступає проти рішення громади перейти в підпорядкування іншому патріархату?» – запитав журналіст.

«Священик має один голос. Він просто член громади, без якихось переваг у голосуванні, тому не може піти проти рішення більшості вірян. Якщо він не погоджується з рішенням релігійної громади, то має просто покинути цю парафію», – розповів Андрій Юраш.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На благодійному ярмарку у школі на Волині для хворого хлопчика зібрали майже 35 тисяч. ФОТО
Наступна новина «Без людей нічого не запрацює»: потрібні працівники в перинатальний центр у Луцьку
Останні новини
Схожі новини