Було болото, а став «стадіон»: у Любомлі облаштували футбольне поле. ФОТО

Було болото, а став «стадіон»: у Любомлі облаштували футбольне поле. ФОТО

Замість перерізування червоної стрічки – декілька голів у ворота: у Любомльській школі №2 відкрили новий спортивний майданчик зі штучним покриттям, який в містечку називають «стадіоном». Проект вдалося реалізувати за сприяння народного депутата від ВО «Батьківщина» Івана Крулька та завдяки спільній роботі міського голови, керівника районної ради і депутатів.

Урочистості відбулися 27 червня.

Попередньо відкриття планували на 6 липня, однак після призначення нового голови Любомльської районної адміністрації дійство вирішили приурочити до Дня Конституції.

Як розповіли місцеві жителі, проблему відсутності нормального майданчика підняли у жовтні минулого року, коли відбулась зустріч нардепа Івана Крулька та його довіреної особи Андрія Козюри на території школи зі вчителями та батьками. Тоді народний депутат пообіцяв допомогти втілити мрію дітей. Він посприяв виділенню частини коштів з державного бюджету, ще по 350 тисяч дали районна та міська ради. Загалом поле обійшлося у півтора мільйона. Навесні цього року розпочались будівельні роботи, які проводило ТзОВ «Ідея».

 «Сьогодні ми маємо з вами величне свято, не тільки у школі, а й у місті. Минулого року в нас була в гостях ініціативна група депутатів. Вони запитали у наших учнів: «Про що ви мрієте?» А мрія була одна – спортивний майданчик зі штучним покриттям, так як школа переповнена футболістами. За короткий час ми маємо такий гарний подарунок до 80-річчя нашої школи. Що може бути краще? – розповіла на відкритті директор школи Марія Мельниченко.

Вона подякувала усім причетним до хорошої справи та повідомила, що відсьогодні у місті стартує ще одна ініціатива – турнір з міні-футболу на кубок Любомльської ЗОШ № 2.

Марія Мельниченко

Крім того, освітянка вручила подяку від адміністрації школи, педагогічного, учнівського, батьківського колективів за сприяння у будівництві майданчика районній та міській раді Любомля. Таку ж подяку та ще коровай і вишитий рушник приготували для Івана Крулька, який через перенесення дати відкриття спортивного об’єкту не зміг бути присутнім на святі. Ще одну подяку за розвиток спорту для нардепа від ВО «Батьківщина» підготувала Любомльська міська рада. 

«Сьогодні в нас одна з найрадісніших подій. Передумовою цього є те, що депутати Любомльської районної ради з розумінням віднеслися і на сесії все ж таки виділили кошти для виготовлення проектно-кошторисної документації», - наголосила у вітальній промові заступник голови районної ради, керівник місцевого осередку ВО «Батьківщина» Ганна Сачук. Вона розповіла про низку «підводних каменів», які були на шляху до будівництва майданчика, та які в підсумку таки вдалось подолати.

Ганна Сачук

Помічник Івана Крулька Андрій Козюра подякував усім, хто допомагав здійснити мрію дітей.

«Сьогодні по-справжньому хороший день і не тільки через погоду, а тому, що ми присутні сьогодні на гарній події. Цей майданчик є результатом спільної злагодженої роботи місцевої влади і народного депутата. Це приклад того, як треба відсунути будь-які політичні амбіції і працювати на благо школи, міста і громади. Він мав відкриватись 6 липня, але з незрозумілих для нас причин це святкування було перенесене. Іван Іванович дуже хотів бути на відкритті цього майданчика і розділити спільну радість відкриття його і всім подякувати, – сказав Козюра. – Для «Батьківщини» не є самоціллю перерізати стрічки і відкривати стадіони, самоціллю є створення можливостей, щоб школа могла мати такий об’єкт благоустрою, щоб діти були здоровими і могли ганяти у футбол, отримувати позитивні емоції і на батьківських устах з’являлись посмішки».

Андрій Козюра

А заступник голови Федерації фуболу Волині Василь Кохановський подарував школі футбольні м’ячі.

На урочистості завітало чимало батьків із дітьми, які були в захваті від нового поля.

«Раніше тут було місце болотяне і трава була у воді. Дітям навіть не було де бігати, весна настала, а дітям треба було у дві зміни товктися у спортзалі. Я маю дітей, вони просто у захваті», - поділилась місцева жителька Вікторія Шидловська.

У знак подяки школярі виконували пісні та влаштували флешмоб. Завершилось дійство спільним забиванням м’ячів у ворота та турніром з міні-футболу серед чотирьох команд школярів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Як тільки виявлено заражений короїдом ліс, його треба вирубувати», - Олександр Кватирко
Наступна новина Цікаві факти про Конституцію України
Останні новини
Схожі новини