«Як тільки виявлено заражений короїдом ліс, його треба вирубувати», - Олександр Кватирко

«Як тільки виявлено заражений короїдом ліс, його треба вирубувати», - Олександр Кватирко

Всихаючих та заражених короїдом площ у волинських лісах – 6 тисяч гектарів. Єдиний спосіб боротьби із зараженням – вирубка. Про це розповів в інтерв’ю для «Першого» начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко.

Читати інтерв’ю повністю: «Лісівникам ніщо не заважає прогресувати: є ресурс і працьовиті люди», – Олександр Кватирко  

«Короїд – це вторинний шкідник. Найбільша причина – порушення гідрологічного та температурного режимів. Якщо глянути графіки температури за останні роки, то видно, що температура зростає на градус-два.

Жодна країна світу, навіть маючи державну політику в лісовій сфері, не знайшла іншого способу боротьби з короїдом, як вирубки. Головне – вчасно прибрати заражений ліс.

У Білорусі, Польщі кидають усі сили на ліквідацію так званих «біологічних пожеж», у нас знову ж таки лісівники покинуті з проблемою сам на сам», - зауважив Олександр Кватирко.

На запитання, чи не вирубують цінну деревину через ніби то короїда, головний лісівник Волині відповів:

«Наше завдання полягає саме у тому, щоб вирубати цінну деревину, не чекаючи, поки її вразить шкідник і вона стане дровами. Так, лісівників за це критикують, але ми повинні, як тільки виявлено заражений ліс, одразу його вирубати та отримати максимальну вартість куба, а не довести його до вартості дров».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Порошенка подали до суду через призначення Павла Жебрівського аудитором НАБУ
Наступна новина Було болото, а став «стадіон»: у Любомлі облаштували футбольне поле. ФОТО
Останні новини
Схожі новини