У МОН сподіваються, що батьки скинуться школам на техніку для змішаного навчання, – нардеп

У МОН сподіваються, що батьки скинуться школам на техніку для змішаного навчання, – нардеп
Фото ілюстративне

Очільник Міністерства освіти і науки Сергій Шкарлет вважає, що найбільш ймовірний сценарій навчання з 1 вересня – це змішане навчання, для якого потрібна техніка. Але для того, щоб школи могли повноцінно функціонувати в такому режимі, на обладнання потрібні гроші.

Тут Шкарлет «сподівається на батьків, які допоможуть школам». Про цю ініціативу очільника міністерства, озвучену на засіданні Комітету з питань освіти, науки та інновацій, розповіла народна депутатка від партії «Голос» Інна Совсун, пише Українська правда.

«Що робити батькам, які не мають коштів або читали закон «Про повну загальну середню освіту», який гарантує якісну освіту за бюджетні кошти, а не за кошти батьків, – неясно», – додає Совсун.

Упродовж засідання Шкарлет також розповів про підготовку МОН до навчального року.

«МОН надішле закладам освіти рекомендації щодо організації навчання в умовах пандемії після того, як отримає їх від санітарної служби – орієнтовно після наступного тижня», – каже Совсун.

Нагадаємо, Шкарлет назвав три сценарії навчання залежно від епідеміологічної ситуації:

перший варіант, найменш ймовірний, це низький рівень захворюваності відвідування закладів досвіди дозволено в звичайному режимі;

другий варіант – високий рівень захворюваності, і навчання забезпечується повністю дистанційно;

третій варіант, найбільш ймовірний – середній рівень захворюваності, освітній процес забезпечується в змішаній формі – як дистанційно, так і в закладах освіти з дотриманням правил дистанціювання і гігієни. 

«Найбільш імовірний – це змішане навчання, коли діти вчитимуться частково у закладах, а частково – дистанційно. Зокрема, йшлося про формат, у якому частина учнів відвідує урок у класі, а решта – спостерігає за ним онлайн. Наступного дня учні міняються. Також можливе навчання у різні зміни, асинхронні перерви, скасування масових заходів», – додає Совсун.

Проте Шкарлет запевнив, що у будь-якому випадку повністю дистанційне навчання для дітей початкових класів міністерство рекомендувати не буде:

«Для організації освітнього процесу в початкові школі МОН не рекомендуватиме використання технологій дистанційного навчання.

Дітей неможливо втримати біля телевізора чи комп’ютера упродовж довгого часу. Це з 1 по 4 клас, можливо, навіть 5-й. Повністю дистанційна форма для молодшої школи не прийнятна». 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Генеральний консул Республіки Польщі у Луцьку заявив, що йде у відставку
Наступна новина Об’єднання з Луцьком: усі аргументи «за» і «проти»
Останні новини
Схожі новини