Генеральний консул Республіки Польщі у Луцьку заявив, що йде у відставку

Генеральний консул Республіки Польщі у Луцьку заявив, що йде у відставку
Генеральний консул Республіки Польщі у Луцьку Вєслав Мазур

Генеральний консул Республіки Польщі у Луцьку Вєслав Мазур, який займає цю посаду з 2017 року, вирішив піти у відставку.

Про це повідомив сам консул, пише ІА «Конкурент»

«Я закінчую працювати на посаді генконсула 31 липня 2020 року. Мені вже 68 років, 31 рік працюю в дипломатії, тому вирішив, що вже час відпочити і вийти на пенсію», –  каже Вєслав Мазур. 

Він розповів, що в його планах написати книгу про свою роботу в Севастополі та про анексію Криму. Пан Мазур обіймав посаду Генерального консула Польщі у Севастополі до 2014 року, а через анексію Криму був змушений покинути роботу та переїхати. Ще в далекому минулому консул публічно заявив, що Крим має повернутися до України.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Хто стане новим Генеральним консулом Республіки Польщі у Луцьку

Вєслав Мазур не називає ім'я нового Генконсула, але запевняє, що людину на цю посаду вже призначили. 

«Ніхто не буде виконувати обов'язки Генерального консула РП у Луцьку. Новий Генконсул має приїхати ще до того, як я піду на пенсію, до 31 липня», – каже пан Мазур. 

З його слів, це буде досвідчений дипломат. Зараз він чекає на агреман від української сторони (агреман – попередня згода уряду держави перебування на прийняття певної особи як глави дипломатичного представництва іншої держави, – ред.). 

Ще у 2016 році на комісії польського Сейму у справах еміграції та зв'язків з поляками за кордоном Вєслав Мазур висловив свою думку стосовно Волинської трагедії. Тоді він назвав Бандеру бандитом, а українців мало обізнаними в історії країни. А у 2017 році активісти зібралися навпроти консульства Польщі у Луцьку, вимагаючи від нового Генконсула Вєслава Мазура публічних вибачень за його публічні висловлювання.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Хаос і безлад у команді Погуляйка». Заступник голови облради розповів про конфуз на виїзній комісії
Наступна новина У МОН сподіваються, що батьки скинуться школам на техніку для змішаного навчання, – нардеп
Останні новини
Схожі новини