У МОЗ назвали кількість померлих дітей після щеплень у 2017 році

У МОЗ назвали кількість померлих дітей після щеплень у 2017 році

Минулого року після проведення вакцинацій в Україні померло 17 дітей. 

Про це заявив генеральний директор держустанови «Центр громадського здоров'я МОЗ України» Володимир Курпіта в інтерв'ю «РБК-Україна».

«Минулого року в Україні було зафіксовано 17 смертей дітей після імунізації. Але ніхто не чув про якісь негативні інформаційні сплески в ЗМІ», - розповів він. 

Директор розповів і як відбувається процедура нагляду за реакціями дітей на проведені щеплення.

«В Україні існує система нагляду за кожною реакцією, яка виникає протягом тридцяти днів після вакцинації. Частина з них можуть бути побічними реакціями після вакцинації, а частина жодним чином не пов'язані з нею. Рішення про те, чи пов'язані вакцинація і негативні події після неї ухвалює регіональна група, до якої входить педіатр або терапевт, невропатолог, хірург, патологоанатом або судовий медик. Тобто, це досить велика група фахівців, які оцінюють ситуацію. У неї є час до 15 днів, щоб надати Міністерству охорони здоров'я інформацію», - пояснив Курпіта. 

Він також зазначив, що український ринок вакцин завжди буде місцем для торгових воєн між різними компаніями, зокрема і через політичний вплив.

«Український ринок вакцин завжди буде місцем для торгових воєн між різними компаніями. З урахуванням того, що кілька років тому на ринок вийшли індійські вакцини, інформаційні вкидання можуть бути ознакою війни за ринок. Другий момент може бути пов'язаний з політикою, оскільки ми живемо в країні популізму. Це можуть бути якісь політичні "розбірки», - заявив Курпіта. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Постійно застрягаємо, ще й самі визволяємо», - у Луцьку скаржаться на «Волиньліфт»
Наступна новина Моторошна аварія на Рівненщині: тіло водія з розтрощеного авто діставали рятувальники
Останні новини
Схожі новини