У МОЗ пояснили, чому в аптеках немає вакцин від грипу

У МОЗ пояснили, чому в аптеках немає вакцин від грипу
Фото ілюстративне

Міністерство охорони здоров'я заявляє, що відсутність вакцин від грипу в аптеках пов'язана із відсутністю виробництва вакцин Україною і комерційних поставок. Водночас до грудня Україна повинна мати понад 650 тисяч доз вакцини від світових виробників.

Про це інформує Суспільне.

«Минулого року загальна кількість людей, які були вакциновані проти грипу, складала 238 тисяч. Завезення цих вакцин в Україну є суто комерційним ринком.

Ми спілкуємося зі світовими виробниками вакцин. У нас поки що не відновлено виробництво. Цього року світові виробники збираються завезти на український ринок понад 650 тисяч доз», – сказав Степанов на брифінгу і запевнив, що виробництво вакцин від грипу буде відновлено на території України.

За його словами, вакцини, зокрема від Південної Кореї та Нідерландів, будуть завезені в Україну протягом жовтня-листопада.

«Це те, що нам обіцяли світові виробники. Вони вже почали постачання на ринок України. Вакцини почали з'являтися в аптеках і медичних закладах, але це питання лежить в площині комерційного ринку, виходячи з попиту, який є», – сказав міністр.

Степанов додав, що у бюджеті передбачені кошти на щеплення від грипу груп ризику, зокрема медичних працівників.

Читати також:


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні продовжать режим надзвичайної ситуації
Наступна новина Вибори мера Ковеля: усе, що наразі відомо про скандал
Останні новини
Схожі новини