У МОЗ розповіли, чи повернеться Україна до жорсткого карантину

У МОЗ розповіли, чи повернеться Україна до жорсткого карантину
Фото ілюстративне

Міністерство охорони здоров'я не планує повертати всю країну до повної ізоляції через поширення коронавірусу. 

Про це очільник МОЗ Максим Степанов розповів в ефірі "Сніданку з 1+1", пише ТСН.

"Ми вважаємо, що та модель, яка зараз є в умовах адаптивного карантину, в залежності від базових принципів (рівень захворюваності та заповненість ліжок), працює. Наприклад, зростає захворюваність у Львівській та Івано-Франківській областях, але не зростає у Херсонській та Запорізькій. То навіщо там вводити жорсткий карантин", - вважає міністр. 

Відповів Степанов і на запитання, за яких умов жорсткий карантин все ж можуть ввести, якщо захворюваність семетрично буде зростати у всіх регіонах України. Утім, такий сценарій розвитку подій він назвав апокаліптичним. 

"Якщо у всій країні, у всіх містах, по всіх районах одночасно протягом 14 днів кількість людей, які захворіли, буде перевищувати показники, а заповненість ліжок буде понад 75 відсотків. Ми кажемо так: від 50 тисяч одночасно в лікарнях. 50 тисяч - це ті додаткові місця, які ми хочемо вводити", - зауважив Максим Степанов.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За добу в Україні – 2 582 хворих на коронавірус
Наступна новина На Волині у ще 77 людей виявили коронавірус
Останні новини
Схожі новини