У МОЗ змінили умови видачі лікарняних

У МОЗ змінили умови видачі лікарняних

Міністерство охорони здоров'я планує змінити систему виписки лікарняних листів українцям. 

Як пише ТСН, відтепер лікар не приходитиме додому задля виписки лікарняного.

«Міняємо систему виписки лікарняних. Ми плануємо сформувати таку систему, коли відпаде необхідність викликати лікаря в перші дні хвороби для того, щоб отримати лікарняний лист», - заявив заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк.

Він додав, що причину виклику лікаря задля відкриття лікарняного листа додому приберуть. У медичних закладах існуватиме перелік послуг, вартість яких держава не зможе покрити.

МОЗ переведе всі лікарняні в електронну форму. 

«Це спростить процедуру їх отримання, яка влаштує і роботодавців, і Фонд, і нас. Ми хочемо розвантажити лікаря від необхідності оформлення лікарняного, оскільки це - не питання лікування, а соціальних виплат. Лікар братиме участь в цьому процесі тільки для того, щоб засвідчити факт захворювання», - пояснив Ковтонюк.

Над реформою зараз спільно працюють МОЗ, Мінсоцполітики і Фонд соціального страхування, який виплачує гроші за лікарняні. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мережа ресторанів «Чевермето» візьме на роботу офіціантів, кухарів та адміністаторів
Наступна новина Торговий центр чи багатоповерхівка: у Луцьку біля ЖК «Яровиця» почали будівництво. ФОТО
Останні новини
Схожі новини