У Нафанаїла «не помітили», що громада проголосувала за перехід храму у ПЦУ. ФОТО

У Нафанаїла «не помітили», що громада проголосувала за перехід храму у ПЦУ. ФОТО
Єпископ Нафанаїл прибув на збори релігійної громади. Фото - із сайту Волинської єпархії УПЦ МП

Прихильники Московського патріархату провели власні збори у Різдво-Богородичному храмі села Брониця Камінь-Каширського району, на яких відмовилися від переходу у ПЦУ. 

Про це повідомили на сайті Волинської єпархії УПЦ МП.

Нагадаємо, 17 січня на збори громади приїхав єпископ Луцький і Волинський УПЦ МП Нафанаїл зі священиками сусідніх сіл. Спершу люди зібралися у церкві, але єпископ Нафанаїл розпочав правити молебень. Тоді прихильники ПЦУ вийшли з храму.

Учасники зборів на церковному подвір'ї одноголосно підтримали перехід храму в ПЦУ.

Про те, що тим часом відбувалося у храмі, повідомили у Волинській єпархії УПЦ МП:

«17 січня у Різдво-Богородичному храмі Української Православної Церкви села Брониця Камінь-Каширського району відбулись парафіяльні збори місцевої релігійної громади. Захід проходив на противагу зібранню територіальної громади села, окремі члени якої висловили бажання асоціювати себе з іншою релігійною конфесією – УПЦ КП (ПЦУ). Збори членів Різдво-Богородичної релігійної громади УПЦ очолив голова парафії – священик Сергій Голодюк. Перед проведенням заходу було звершено молебень, який очолив керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. Разом з владикою молились священики округи та православні віряни села Брониця.

Під час зборів у місцевому храмі більше сотні осіб – членів Різдво-Богородичної релігійної громади Української Православної Церкви села Брониця висловили бажання зберегти свою конфесійну приналежність та відмовились від переходу в УПЦ КП (ПЦУ). 

Опісля зборів настоятель та члени релігійної громади подякували архіпастирю за молитовну підтримку». 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Повідомили дату інтронізації Епіфанія
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 18 січня
Останні новини
Схожі новини