У Нацбанку заявили, що вилучатимуть 1-гривневі золотисті монети та 1- і 2-гривневі банкноти

У Нацбанку заявили, що вилучатимуть 1-гривневі золотисті монети та 1- і 2-гривневі банкноти
Фото ілюстративне

Одногривневі золотисті монети поки залишаються в обігу, однак, потрапляючи в банки, вони не будуть більше повертатися в готівковий обіг.

Про це повідомили у Нацбанку України.

«Монети номіналом гривня золотистого кольору є дійсним платіжним засобом. Ними можна продовжувати розраховуватися. Їх не потрібно спеціально обмінювати», – наголошують у відомстві.

Те саме стосується і паперових банкнот 1 і 2 гривні зразків 2003-2007 років, які залишаються в обігу і є законним платіжним засобом.

«Проте, потрапляючи в банки, золотисті 1-гривневі монети та ці паперові банкноти 1 і 2 гривні не будуть більше повертатися в готівковий обіг. Банки їх вилучатимуть та передаватимуть до Національного банку (для утилізації)», – повідомляють у Нацбанку.

«З часом в обігу їх ставатиме дедалі менше, а їх місце займуть сріблясті монети номіналом 1 та 2 гривні зразка 2018 року випуску», – додають у відомстві.

Нагадаємо, з 1 жовтня вивели з обігу монети номіналом 25 копійок.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За добу на коронавірус захворіла рекордна кількість українців – понад 4,5 тисячі
Наступна новина Коронавірус на Волині. Найбільше нових хворих у Луцьку та в Рожищенському районі
Останні новини
Схожі новини