У новорічну ніч зростає ризик інфарктів та інсультів, – медик

У новорічну ніч зростає ризик інфарктів та інсультів, – медик
Організм, тим більше хворий, не любить зайвих навантажень. Фото - 1NEWS.COM.UA

Через порушення сну, переїдання й зловживання алкоголем ризик інфарктів та інсультів у новорічну ніч значно зростає.

Про це повідомив президент української асоціації медицини сну, сомнолог Юрій Погорецький, пише УНН.

«Для хворих із гіпертонією, порушенням сну, проблемами із серцем однозначно порушувати режим сну не треба. Чарочку шампанського випили, зустріли куранти і лягли спати, щоб надолужувати свій сон. 80% хвороб і так пов’язані із порушеннями сну, а якщо випив, то після того сон іще гірший, то якраз такі дні критичні для виникнення інсультів і інфарктів», – зазначив експерт.

За його словами, людям із серцево-судинними захворюваннями чи порушеннями сну у жодному разі не можна переїдати чи зловживати алкогольними напоями.

«100 тисяч інсультів на рік і 50 тисяч інфарктів на рік – вночі під ранок. Як раз у такі дні (зростає кількість інфарктів і інсультів, – ред.), коли трапляються навантаження – харчове або алкогольне. Причому це може бути й молодь», – наголосив при цьому медик.

Медики радять, щоб уникнути проблем із засинанням і не спровокувати безсоння, слід завершити за 3 години до сну всі моральні й фізичні навантаження, не пити тонізуючих напоїв, а також вимкнути телевізор і гаджети до 22.00.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Це спроба рейдерства, – речник Волинської єпархії УПЦ МП про перехід громади до ПЦУ
Наступна новина «Ми всі молимося і чекаємо»: повідомили про стан хлопчика з Волині, якому пересадили кістковий мозок
Останні новини
Схожі новини