Це спроба рейдерства, – речник Волинської єпархії УПЦ МП про перехід громади до ПЦУ

Це спроба рейдерства, – речник Волинської єпархії УПЦ МП про перехід громади до ПЦУ
Парафія храму села Красноволя вирішила перейти до Православної церкви України

Речник Волинської єпархії УПЦ МП Олег Точинський назвав рішення громади села Красноволя Маневицького району про перехід до Православної церкви України спробою рейдерства.

Про це він написав у Facebook.

Нагадаємо, у неділю, 30 грудня у селі відбулися збори громади, на яких вирішили, що парафія храму села Красноволя переходить у Православну церкву України.

Олег Точнський зазначає, що «так званий референдум» «було реалізовано з грубим порушенням норм Статуту Свято-Михайлівської парафії, як основного установчого документу релігійної громади».

«Про "референдум" не було поставлено до відома ні настоятеля парафії, ні членів (не всіх!) парафіяльної двадцятки. Референдум, який активісти хотіли оформити, як збори парафіяної громади, відбувся з грубим порушенням прописаних у Статуті правил щодо реалізації подібних заходів. По суті, говорячи сучасними юридичиними термінами, відбулась невдала спроба рейдерства релігійної громади як юридичної особи», – пише Точинський.

Він додає, що референдум не був належним чином оформлений і проведений, «тому вважати його правомочним немає жодних підстав». 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Підемо в суд» – священик УПЦ МП на Волині назвав «нелегітимним» рішення громади перейти в ПЦУ

Також речник УПЦ МП запевняє, що ПЦУ ще не оформлена як юридична особа.

«Коли вам кажуть, що вас будуть переводити до ПЦУ - це не правда. Вас під прикриттям описаної процедури переведуть в УПЦ КП. Хтось може сказати, що УПЦ КП розформавано, та це також не правда! УПЦ КП як юридична особа продовжує своє існування і діяльність. Можете перевірити ці дані у Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України. Отже, ПЦУ як юр.особи - немає, а УПЦ КП - є. Тому, якщо ті, хто розповідає Вам про перехід, кажуть, що вас переведуть в ПЦУ, при тому ініціюючи якісь маніпуляції з вихідною документацією, - є велика ймовірність того, що вас просто переводять в УПЦ КП», – зауважує Олег Точинський.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин виготовляє унікальні ікони із сірників. ФОТО
Наступна новина У новорічну ніч зростає ризик інфарктів та інсультів, – медик
Останні новини
Схожі новини