У Нововолинську обрали гімн міста

У Нововолинську обрали гімн міста
Фото ілюстративне

У Нововолинську підсумували результати конкурсу на найкращий проєкт гімну міста. Переможцем став варіант, написаний у співавторстві Іриною Мартинишин-Приступою та Юрієм Савраюком.

Про це стало відомо 1 липня під час засідання конкурсної комісії, повідомляє сайт міської ради.

Конкурс оголосили ще у березні і приурочили його до 70-літнього ювілею міста, котрий відзначатиметься в останню неділю серпня 2020 року. Організаторами виступили відділ культури та центральна міська бібліотека.

За інформацією міськради, позитивно про проєкт гімну, що став переможцем, висловилися київський співак і композитор, заслужений артист України Влад Зайцев, львівський поет, член Національної спілки письменників України і Української Асоціації письменників Іван Гентош, письменник, науковець, перекладач, лауреат народної Шевченківської премії та багатьох інших літературних премій, доктор наук із соціальних комунікацій, член Асоціації європейських письменників Ігор Павлюк, композитор, піаніст Національного президентського оркестру Павло Синіцин, викладач музики, артист бенду, оркестру, арт-менеджер Олександр Цикора, директор-художній керівник Волинського академічного обласного театру ляльок, театрознавець, режисер, актор, заслужений діяч мистецтв України Данило Поштарук та інші.

Далі – проєкт гімну передадуть на розгляд сесії міської ради.

Проєкт гімну Нововолинська

(автори тексту Ірина Мартинишин, Юрій Савраюк)

Також претендував стати гімном проєкт журналістки часопису «Наше місто – Нововолинськ» Людмили Трубнікової, однак комісія віддала перевагу іншому проєкту.

Читати також: Дзідзьо із симфонічним оркестром виконав «Молитву за Україну». З'явилося відео


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Глава Нацбанку Яків Смолій подав у відставку
Наступна новина В Україні ще майже 900 людей заразилися коронавірусом
Останні новини
Схожі новини