У Підгайцівській громаді готують до відкриття чергові дитсадки

У Підгайцівській громаді готують до відкриття чергові дитсадки

У липні можуть відновити свою діяльність два дошкільні заклади Підгайцівської громади. 

Головна освітянка громади Жанна Скороход розповіла, що згідно з результатами опитування, яке провів відділ культури, освіти, молоді та спорту Підгайцівської сільської ради, відновити відвідування дитсадка готові батьки 100 дітей з усієї громади. Жодної заявки не було лише у двох селах  - Пальче та Хорлупи, – повідомляє пресслужба Підгайцівської громади. 

Тож виконком Підгайцівської сільської ради, за рекомендацією комісії з перевірки готовності та відновлення діяльності закладів освіти на період дії воєнного стану після виїзної наради та обстеження будівель, вирішив відновити діяльність роботу закладів дошкільної освіти з 1 липня 2022 року.

Чергові дитсадки в умовах воєнного стану формуватимуть групи з максимальною чисельністю 12 вихованців з-поміж дітей віком від 4 до 6 років. Кількість персоналу збільшиться у розрахунку: 1 педагогічний працівник на 3 вихованців. 

Читайте також: У Луцьку почали працювати шість чергових дитячих садків. Скільки заяв вже подали

До роботи чергових ЗДО залучатимуть працівників інших дитсадків громади, де освітній процес не буде відновлений.

Першочергово до чергових дитсадків прийматимуть вихованців чиї батьки зможуть підтвердити зайнятість на роботі довідками з місця роботи. У всіх інших випадках, за наявності місць, керівник дитсадка прийматиме рішення самостійно.

 Для уточнення інформації щодо зарахування до чергового дитсадка можна телефонувати за номером: 0503788801.

За словами заступника Підгайцівського сільського голови Валентина Приходька, до початку нового навчального року у сільській раді планують привести до чинних стандартів захисні споруди цивільного захисту у 5 дитсадках та трьох найбільших ліцеях Підгайцівської громади.

 Для цього направили лист голові Волинської обласної державної адміністрації Юрію Погуляйку з проханням дозволити розробку проєктно-кошторисної документації на облаштування укриттів у визначених освітніх закладах громади. 

На ці види робіт готові використати кошти освітньої субвенції та бюджету громади.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На війні загинув ще один Герой з Ковеля Юрій Кравчик
Наступна новина Обіцяли продати «швидку». На Волині викрили махінації з гуманітарною допомогою
Останні новини
Схожі новини