У Польщі знешкодили міжнародну злочинну групу на чолі з українцем

У Польщі знешкодили міжнародну злочинну групу на чолі з українцем

У злочинну групу, яка займалася виробництвом і продажем незаконних цигарок, входили громадяни України, Молдови, Грузії та Румунії, – передає Monitor-press

Надвіслянський відділ Прикордонної служби Польщі знешкодив міжнародну злочинну групу. Затриманим висунули звинувачення у виробництві, контрабанді та торгівлі великою кількістю незаконних цигарок.

Речник коменданта Надвіслянського відділу Прикордонної служби Даґмара Бєлєц-Янас повідомила, що збитки державної скарбниці склали приблизно 100 млн злотих (23,7 млн євро). Незаконна фабрика працювала в Куявсько-Поморському воєводстві. Кістяк злочинної групи утворювали вісім іноземців: громадяни України, Молдови, Грузії та Румунії. На чолі групи перебував 50-річний українець.

Працівники правоохоронних органів вилучили у злочинної групи велику кількість цигарок і 2,5 тонни тютюну, а також повну продукційну лінію, що могла виробляти приблизно 60 тис. цигарок на годину. У місцях проживання членів групи виявлено 4 одиниці вогнепальної зброї, 260 одиниць набоїв, два глушники та одну бойову гранату.

Слідчим вдалося встановити, що з травня 2017 р. злочинці могли продати понад 67 млн нелегальних цигарок.

Затримати міжнародну злочинну групу вдалося завдяки співпраці польських, українських і молдавських прикордонників.

За участь в організованій збройній злочинній групі її учасникам загрожує до 8 років позбавлення волі. Організатора – громадянина України – додатково звинуватили в керівництві злочинною групою. За це передбачено покарання до 10 років ув’язнення.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Американський режисер закликав увесь світ їхати на екскурсію в Україну. ВІДЕО
Наступна новина Піаніст Єгор Грушин зачарував лучан своєю музикою. ФОТО
Останні новини
Схожі новини