У ПЦУ прокоментували справу проти Порошенка через «розпалювання ворожнечі»

У ПЦУ прокоментували справу проти Порошенка через «розпалювання ворожнечі»
Представлення томосу про автокефалію для ПЦУ, 7 січня 2019 року

У Київській митрополії Української православної церкви (ПЦУ) у п’ятницю поширили заяву після повідомлення про порушену кримінальну справу проти народного депутата, п’ятого президента України Петра Порошенка за «розпалювання міжрелігійної ворожнечі».

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Нагадаємо, 18 червня лідер «Європейської солідарності», експрезидент України Петро Порошенко заявив, що проти нього порушили кримінальне провадження через створення Православної церкви в Україні.

«Те, що таке «розслідування» було офіційно розпочате і досі (понад вісім місяців) проводиться, не може бути оцінене Київською митрополією ПЦУ ніяк інакше, як приклад використання супротивниками незалежності УПЦ юридичної системи, правоохоронних та судових органів України з метою перешкоджання розбудові та розвитку Православної церкви України, процесу її міжнародного визнання, свободі волевиявлення релігійних громад», – заявили в ПЦУ.

У повідомленні ПЦУ вважає, що слідство розпочате із «надуманого приводу».

«Закликаємо тих, кого залучають до політично мотивованого переслідування, пам’ятати про особисту відповідальність перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішнім та прийдешніми поколіннями», – йдеться у заяві.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині виявили 70 нових хворих на COVID-19. Де саме?
Наступна новина У волинські лікарні надійшло нове обладнання для боротьби з COVID-19
Останні новини
Схожі новини