У ПЦУ відреагували на підозру Порошенку цитатою зі Святого Письма

У ПЦУ відреагували на підозру Порошенку цитатою зі Святого Письма

У Православній церкві України опублікували заяву щодо вручення підозри колишньому президенту України Петру Порошенку. 

Відповідну заяву опублікували на сайті ПЦУ.

Нагадаємо, п'ятому президенту України, народному депутату від «Європейської Солідарності» Петру Порошенку 20 грудня оголосили про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій.

«На жаль протягом історії нашої держави не раз ці принципи були поставлені під сумнів. Корупція, «телефонне право», вибіркове та політично мотивоване правосуддя підривали та продовжують підривати авторитет України, суспільну довіру до правоохоронної і судової системи. Такі прояви зла стали однією з причин Революції Гідності, коли український народ повстав проти системної несправедливості та неправди з боку тих, хто мав стояти на сторожі закону і порядку. Всі ці вади також стають особливо небезпечними в умовах зовнішньої гібридної агресії проти нашої країни», – йдеться у заяві.

Додають, що поділяють занепокоєння як у суспільстві, так і серед міжнародних союзників та партнерів України щодо обвинувачення колишнього глави держави у зраді.

«В час, коли суспільство поділене на політичному ґрунті, а супротивник скупчує біля кордонів війська і демонструє готовність до відкритого наступу, на наше переконання всім, від кого залежить розгляд цього питання, слід бути особливо пильними, неупередженими, пам’ятати про наслідки своїх рішень. Переконані, що політичні суперечки між тими, хто перебуває при владі, та тими, хто знаходиться в опозиції, повинні залишатися у політичній площині, як це притаманне демократичним європейським країнам.

А з християнської точки зору слід кожному не забувати слів Писання: «Як хочете, щоб робили вам люди, так і ви робіть їм» (Лк. 6:31) та «Лжесвідок не залишиться непокараним, і хто говорить неправду, не врятується» (Притч. 19:5», – наголосили у ПЦУ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На які вистави можна буде піти за «ковідну тисячу» у театр «Гармидер»
Наступна новина З України хотіли незаконно вивезти рідкісний і наддорогий метал
Останні новини
Схожі новини