Підозра Порошенку: повідомили деталі справи

Підозра Порошенку: повідомили деталі справи

П'ятому президенту України, народному депутату від «Європейської Солідарності» Петру Порошенку 20 грудня оголосили про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій.

Згодом Державне бюро розслідувань повідомило деталі справи, – повідомляє ZN.

Слідчі ДБР разом з СБУ та Офісом генпрокурора розслідують кримінальне провадження щодо організації громадянами України злочинної схеми постачання вугілля з окупованого Донбасу та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» та «ДНР». 

Участь у схемі, яка обійшлася держбюджету України у близько 1,5 млрд грн, за даними слідчих, могли брати п’ятий президент України Петро Порошенко (якого підозрюють у таємних домовленостях із вищим керівництвом РФ і сприянні діяльності «ЛНР» та «ДНР»), чинного народного депутата Віктора Медведчука та ексміністр енергетики Володимир Демчишин. Останнім двом також уже оголосили підозри у зазначеному провадженні у вересні-листопаді 2021 року.

На думку слідства, фігуранти:

  • поставили енергетичну сферу України у залежність від РФ та терористичних організацій;
  • підірвали економічну безпеку держави у 2014-2015 роках;
  • позбавили можливостей для диверсифікації джерел постачання енергетичних ресурсів;
  • надали Росії більш широкі можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України і ведення проти неї підривної діяльності.

У травні 2021 року журналісти Bihus.Info оприлюднили «плівки Медведчука» - понад 30 годин телефонних розмов 2014-2017 років, які нібито вів проросійський політик Віктор Медведчук (якому теж уже оголосили підозру у держзраді) з кремлівськими посадовцями і функціонерами «ДНР» і «ЛНР» щодо закупівлі вугілля в ОРДЛО та контролю над нафтопроводом «Самара-Західний напрямок». Людина, яку вважають Медведчуком, неодноразово наголошувала, що узгоджує всі питання з «головним», яким міг бути тодішній президент Петро Порошенко.

17 грудня Державне бюро розслідувань намагалося вручити Порошенку повістку на допит у справі щодо вугілля, але експрезидент проігнорував слідчих: сів у машину й поїхав, вигукуючи слова, схожі на ненормативну лексику.

Державна зрада карається в Україні позбавленням волі від 12 до 15 років з можливою конфіскацією майна.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку знайшли тіло чоловіка, який пішов з дому і замерз
Наступна новина Як працюватимуть сервісні центри МВС Волині на свята
Останні новини
Схожі новини