У Римі під час будівництва метро виявили будинок віком близько 1800 років

У Римі під час будівництва метро виявили будинок віком близько 1800 років

Під час будівництва нової станції метро у Римі робітники виявили стародавній будинок, який датується ІІ століттям.

Це перше відкриття такого роду в столиці Італії, відзначають археологи. 

Про це повідомляє Громадське з посиланням на італійську газету Ansa.

Під час буріння свердловини для станції «Амба Арадам» робітники натрапили на залишки будинку, побудованого за часів Імператора Адріана. Ймовірно, це був його маєток.

Будинок розташований поблизу військових казарм, які археологи виявили на цій же станції у 2014 році. За попередніми даними, це були бараки преторіанців, які також датувались ІІ століттям.

Як вважають археологи, будівля датується ІІ століттям

Будинок перебував на відставні 3 метри від бараків, його площа складає близько 300 кв. метрів, в ньому було 14 кімнат. Підлоги в будинку були прикрашені мозаїкою з квітковими мотивами, стіни прикрашені фресками і мармуровою плиткою.

Як і казарми, будинок був напівзруйнований. Газета зазначає, що у 271-275 роках у Римі за часів імператора Авреліана побудували нові фортечні стіни і всі будівлі по периметру знесли.

Очікується, що будинок тепер по частинах перенесуть до музею чи іншого місця, де продовжать досліджувати. Робота на станції відновиться після повного демонтажу будинку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У п’ятому будинку ЖК «Супернова» розпочався продаж квартир
Наступна новина Децентралізація-централізація
Останні новини
Схожі новини