У селі на Любешівщині фельдшерка вирощує лаванду

У селі на Любешівщині фельдшерка вирощує лаванду
Джерело фото: газета «Полісся»

Фельдшерка Оксана Домальчук із села Седлище на Любешівщині має «лавандове хобі»

Про жінку та її захоплення розповідає Іванна Величко для газети «Полісся».

Уже 20 років Оксана Домальчук працює фельдшером у місцевому ФАПі. Квітникарство – її друга любов. Кілька років тому у Франції вона відкрила для себе чарівність лаванди.

«Була у Франції разів зо п‘ять, але на лавандові поля в розпалі цвіту потрапила вперше у 2018-му. Спекотний видався червень. «Яка краса! Все, я більше нічого і нікуди не хочу», – подумала тоді і мимоволі захотіла мати щось подібне вдома. Бо враження від побаченого – неймовірні, а цей чарівний запах неможливо передати. У жовтні на базарі натрапила на лавандин. Купила більше 20 кущів – посадила дві алеї біля хати. А на наступний рік спробувала розмножувати кущі черенкуванням. Що підстригла і насадила черенків, десь прикопувала гілочки, а трохи сестра привезла із Франції», - розповіла Оксана.

Оксана Домальчук наразі продає саджанці і букети, адже квіти лавандину стоять роками і мають неабияку заспокійливу дію. Каже, таке корисне хобі може стати непоганим заробітком і поєднати в собі приємне з корисним. Зізнається навіть, що з часом хотіла б зайнятися миловарінням, але для серйозного підходу треба ще збільшувати площу насаджень.

У Седлищі...

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Опитування Зе. Відомо, як виглядатимуть волонтери в день виборів
Наступна новина У місті на Волині хутко передруковують бюлетені 
Останні новини
Схожі новини