У селі на Волині громада УПЦ МП шукає приміщення для богослужінь

У селі на Волині громада УПЦ МП шукає приміщення для богослужінь
Храм у селі Рачин на Горохівщині (фото: Волинська єпархія УПЦ МП)

На Волині у селі Рачин на Горохівщині прихильники УПЦ МП шукають приміщення, у якому будуть проводити богослужіння, оскільки храм перейшов до нової церкви.

Як пише прес-служба Волинської єпархії УПЦ МП, «православна громада села Рачин Горохівського району збережена та продовжує діяти».

Також запевняють, що Різдво-Богородичний храм села «був захоплений на Стрітення».

Зі слів священика Михайла Курпіля, збори за перехід до нової церковної структури були ініційовані у Рачині 10 лютого.

«Тоді священнослужителя і громаду не допустили до храму, і після тривалих дискусій, у присутності правоохоронців, будівля була опечатана – за домовленістю, до рішення суду», – йдеться у дописі. Храм, як розповів священик, опечатали.

«На Стрітення священик прибув до храму, його зустріли до двадцяти прихожан, всі молились на церковній території. Після Богослужіння та освячення свічок настоятель вирушив додому, однак невдовзі йому зателефонували й повідомили, що печатки зірвані, всередині храму вже ведеться служба з «призначеним» на приход представником Київського патріархату», – йдеться у публікації.

Тож група прихожан, які планують залишитись в УПЦ МП, разом із настоятелем шукають приміщення для здійснення богослужінь.

Нагадаємо, про перехід у ПЦУ громади храму села Рачин стало відомо 8 лютого.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селі під Луцьком просять відремонтувати очисні споруди, бо від смороду «виїдає очі»
Наступна новина Встигни купити дешевше: з березня «Інвестор» піднімає ціни на житло
Останні новини
Схожі новини