У селі під Луцьком просять відремонтувати очисні споруди, бо від смороду «виїдає очі»

У селі під Луцьком просять відремонтувати очисні споруди, бо від смороду «виїдає очі»
Очисні споруди. Фото - ілюстративне (джерело: Луцькводоканал)

Громада села Липляни і мешканці мікрорайону Вишків ініціювали збори із керівництвом комунального підприємства «Луцькводоканал» та представниками Луцької міської ради.

Жителі села вирішили з’ясувати, чому смердять очисні споруди, розташовані на цій території, йдеться у сюжеті UA:Волинь.

«Зранку встаємо, ввечері лягаємо з цим запахом. Буває таке, що навіть очі виїдає, коли доходить до нас. Ми просто не розуміємо, як живуть у Липлянах люди, коли у місті ми теж все чуємо», – розповіла мешканка мікрорайону Вишків Наталія Грушка. 

На зустріч з питань реконструкції споруд зійшлись жителі села і мешканці прилеглого мікрорайону Вишків. Також на зустрічі був присутній директор «Луцькводоканалу» Віктор Гуменюк. Він запевнив, що у підприємстві вже працюють над проектом реконструкції.

«Передбачає перш за все, максимальне зневоднення осаду, так званого мулу, тому що це є основна проблема, його дуже багато накопичується, і, фактично, його далі немає куди дівати. Якщо він лежить на місці, починаються певні процеси, йдуть запахи, що негативно впливає на навколишнє середовище та відчуття людей», – пояснив він.

Загальна сума, що стосується реконструкції мереж водопостачання і водовідведення по Європейському інвестиційному банку, складає 10 мільйонів євро. З них 7 мільйонів 800 тисяч євро підуть на реконструкцію очисних споруд у Липлянах.

Більше – у сюжеті.

Читати також: Водоканал модернізуватиме очисні споруди, щоб усунути неприємні запахи

 
На зборах у Липлянах з’ясовували чому смердять очисні споруди

Громада села Липляни і мешканці мікрорайону Вишків ініціювала збори із керівництвом комунального підприємства “Луцькводоканал” та представниками Луцької міської ради, аби з’ясувати – чому смердять очисні споруди, розташовані на цій території. Запах роками докучає людям, каже сільський голова Галина Матвіюк. Як вирішуватимуть проблему – дивіться у відео.

Posted by UA: Волинь on Monday, 18 February 2019

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Цинічна брехня»: священик спростував заяви УПЦ МП про «захоплення храму» на Волині
Наступна новина У селі на Волині громада УПЦ МП шукає приміщення для богослужінь
Останні новини
Схожі новини