У селі на Волині хотіли звести дитмайданчик на старому кладовищі

У селі на Волині хотіли звести дитмайданчик на старому кладовищі
Джерело фото: Полісся

На місці старого кладовища у селі Раків Ліс, що на Камінь-Каширщині, хотіли облаштувати дитячий майданчик.

Раківліська сільська рада погодила облаштування дитячої ігрової зони з гірками і гойдалками на місці на території старого церковного цвинтаря, – пише Полісся.

Селяни ж переконані, що на тому цвинтарі — історія Раків Лісу. Приблизно у 30-х роках минулого століття цвинтар втратив своє культове значення, вичерпавши ресурси під поховання. І кладовище занепадало. Однак там росли розлогі вікові дерева, хоч ні хрестів, ні надгробків у повоєнні роки уже не було.

Кілька років тому на кладовищі встановили православну фігуру – хрест та інформаційну плиту.

На сесії голова Раківліської сільської ради Володимир Ніщик пояснив, що минулоріч поступила пропозиція від лісгоспу віддати їм цю землю під будівництво контори Бузаківського лісництва. А ще раніше це місце просили під заправку. Проте згоди на таке влада села не дала.

«Правда, ми запросили тоді на зустріч з лісівниками священиків, у яких запитали, чи не заборонено в такому місці будуватися. І духовні отці не висловили жодних заперечень. Раз до цієї ділянки вже є інтерес, то було вирішено шукати вихід, як її зберегти для громади. Саме в цей час до нас звернувся житель Анатолій Скоць з пропозицією облагородити цю територію. Було прийнято рішення скласти детальний план території під дитячий майданчик», – сказав Ніщик.

Після протесту місцевих жителів рішення зводити дитмайданчик на кладовищі скасували. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За 8 місяців поточного року волинські платники сплатили більше 305 млн грн єдиного податку
Наступна новина У Луцьку проводять унікальні операції, які допомагають дітям чути. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини