На Волині шукають злодіїв, які обікрали церкву і вирізали з рам старовинні ікони. ФОТО

На Волині шукають злодіїв, які обікрали церкву і вирізали з рам старовинні ікони. ФОТО
Фото ілюстративне

На Волині у селі  Смолява Горохівського району грабіжники обікрали Свято-Михайлівський храм. Настоятель храму  отець Олександр Бабій першим побачив   «перекушений» болт кріплення навісного замка на вхідних дверях церкви. Не заходячи всередину, священнослужитель викликав поліцію.

Грабіжники вирізали з трьох рам полотна з іконами, кожній з яких більше 200 років.  За попередньою інформацією, до рук злочинців потрапили образи Почаївської Божої Матері, Миколая Чудотворця, Марії Магдалини, а також книга «Євангеліє»., – повідомляє Волинь нова.

Поліцейські розшукують злочинців і звертаються з проханням до всіх, хто володіє інформацією   стосовно цієї крадіжки, розповісти її правоохоронцям. Конфіденційність гарантується.  

Зазначимо, Свято-Михайлівський храм села Смоляви  був зведений у 1783 році і є пам’яткою архітектури місцевого значення.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський продовжує вести кінобізнес у Росії, який «закрив» ще у 2014-му. ВІДЕО
Наступна новина «Луцькводоканал» створив фонд для вирішення екологічних проблем
Останні новини
Схожі новини