У селі на Волині планують налагодити видобуток торфу. Його продаватимуть в ОАЕ

У селі на Волині планують налагодити видобуток торфу. Його продаватимуть в ОАЕ
Фото ілюстративне

Любешівська селищна рада отримала від потенційних інвесторів пропозиції щодо можливості створення на території громади ТОВ «Любешівський торф» та налагодити видобуток залежів торфу.

Про це інформують на сайті Любешівської селищної ради.

Інвестор планує розробити та налагодити видобуток залежів торфу на території села Бірки (землі прилеглі до річки Цир) на площі приблизно 50-60 га, що передбачає геологічне дослідження:

  • визначення площі,
  • кількості торфу,
  • дослідження впливу на довкілля,
  • розробку покладів з переробкою в торф’яну крихту.

Продукцію планують відвантажувати в Об'єднані Арабські Емірати, як органічний підстил для «гуматів» (органічних добрив виготовлених на установках розроблених та впроваджених АН України), для перетворення піску в родючі грунти.

Також планують відвантаження торфу на Любешівський завод по виготовленню паливних торф'яних брикетів, потреба в яких є надзвичайно високою.

Разом з тим, даний проект передбачає створення робочих місць в селі, налагодження електропостачання та допомогу у вирішенні ряду соціальних питань вищезазначеного населеного пункту.

Для більш детального ознайомлення і обговорення цього проекту, інвестор планує провести зустріч з жителями громади. Про дату та місце проведення зустрічі з представниками інвесторів буде повідомлено додатково.

Читати також: Чи не вугіллям і газом одними. Як врятувати планету опаленням


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 13-річна лучанка потребує пересадки кісткового мозку. Необхідна допомога
Наступна новина Коронавірус на Волині: 73 нових хворих та одна смерть
Останні новини
Схожі новини