У селі на Волині прихильники МП відмовилися брати участь у зборах щодо переходу храму в ПЦУ

У селі на Волині прихильники МП відмовилися брати участь у зборах щодо переходу храму в ПЦУ

У селі Клепачів Ківерцівського району прихильники УПЦ МП відмовилися брати участь у зборах щодо переходу храму в Православну церкву України. 

Про це повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ МП. 

17 лютого мали відбутись збори територіальної громади, у котрих попередньо погодилась брати участь релігійна громада місцевого Свято-Іллінського храму УПЦ МП.

«Ми від початку роботи ініціативної групи по організації цих зборів цілком адекватно контактували. Ці п’ятеро люде чесно попередили мене, що збиратимуть підписи на свою підтримку в селі. Наші прихожани теж зібрали такі підписи. І ми всі дійшли згоди, що збори треба проводити чесно, у відповідності до статуту і закону 4128-д, щоб на них була присутня активна діюча громада, а не сторонні люди», – настоятель храму протоієрей Володимир Тихонюк

Читати також: Ще у двох селах на Іваничівщині проголосували за перехід в ПЦУ

Збори проводии в місцевій школі. На збори нібито прийшли не лише громада УПЦ, а й інші люди. Після цього священик та інші прихильники УПЦ МП покинули збори. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Графік відключення електроенергії 18 лютого
Наступна новина Лучани підтримали петицію про облаштування переходу на вулиці Кравчука
Останні новини
Схожі новини