У селі на Волині прихильники УПЦ МП збираються судитись через перехід в нову церкву

У селі на Волині прихильники УПЦ МП збираються судитись через перехід в нову церкву
Святогеоргіївська церква у селі Піски (фото: Район.Горохів)

На Волині близько тридцяти прихильників УПЦ МП у селі Піски Горохівського району збираються судитись з односельчанами, які хочуть перейти в Православну церкву України.

Другі парафіяльні збори відбулись у селі 3 лютого, розповів директор Берестечківського краєзнавчого музею Олег Дергай виданню Район.Горохів.

На зборах із 377 опитаних було 345 голосів «за» перехід до нової церкви та 10 голосів «проти». Настоятель храму Богдан Христинець на збори не прийшов.

«Люди зібралися оголосити настоятелю своє волевиявлення, але він не прийшов на збори. Двічі до нього додому ходили делегати, щоб запросити, але дім був зачинений, лише було чути як закриваються і відкриваються міжкімнатні двері», – розповів Олег Дергай.

Тому на зборах вирішили дочекатися нагоди, щоб озвучити настоятелю Богдану Христинцю результати голосування.

Тим часом прихильники Московського патріархату підготували судовий позов, оскільки вважають, що односельчани, які хочуть переходу у ПЦУ, не мають права приймати такі рішення і не є членами релігійної громади.

Нагадаємо, вперше збори громади церкви у селі Піски відбулися 27 січня. Тоді 87 осіб, які залишилися на зборах, підтримали перехід до ПЦУ.

Настоятель храму отець Богдан Христинець, який служить на цьому приході близько 12 років, оголосив прихожанам, що Православної церкви України немає, і з двома десятками прихильників покинув збори.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ковельські лікарі видалили величезні камені із сечового міхура пацієнта. ФОТО
Наступна новина Чувак, який не боявся говорити правду: у Луцьку вшанували Скрябіна. ФОТО
Останні новини
Схожі новини