У селі на Волині відкрили пам'ятку дошку Бориса Клімчука

У селі на Волині відкрили пам'ятку дошку Бориса Клімчука

У селі Воля Любитівська Ковельського району відкрили меморіальну дошку своєму земляку та колишньому голові Волинської ОДА Борису Клімчуку.

Про це пише на сайті Ковельської РДА.  

27 вересня на День села з ініціативи місцевих жителів у НВК «ДНЗ– ЗОШ І-го ступеня» відбулося відкриття пам’ятної дошки.

З нагоди свята зібралися глова районної державної адміністрації, депутат обласної ради Віктор Козак, перший заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман, помічник народного депутата Наталія Маленицька, дружина Бориса Клімчука Світлана Клімчук та його сестра Ірина, голова Волинського обласного благодійного фонду «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов, Колодяжненський сільський голова Віталій Кашик, Любитівський сільський голова Віктор Павлов.

Чин освячення здійснив отець Віталій, настоятель храму Петра Могили, на знак вічної пам’яті до меморіальної дошки учасники зібрання  поклали живі квіти.

Звертаючись до жителів Волелюбитівської громади  та гостей свята, голова райдержадміністрації Віктор Козак акцентував увагу, що така дата, як 27 вересня багата на події, зокрема, визначного характеру, адже вперше  Воля Любитівська святкує свій День села,  християни цього дня відзначають величне свято Воздвиження Животворящого Хреста Господнього.

«Сьогодні своє професійне свято святкують працівники дошкілля, не випадковим є той факт, що  ми знаходимось на території закладу дошкільної освіти та школи одночасно, яку свого часу було зведено за сприяння Бориса Петровича Клімчука. І так склалось, що саме сьогодні  на знак данини поваги і вдячності ми офіційно відкрили меморіальну дошку земляку, людині, котрій не байдужа була доля рідного села, Волині та України  Борису Петровичу Клімчуку. Про ті добрі справи, котрі Борис Петрович зробив для малої батьківщини знають усі місцеві жителі, адже за його сприяння будувався духовний храм, відбулось підведення газопроводу, будівництво доріг та ряд інших, котрі були зроблені з великою любов’ю до рідного краю», - говорив Віктор Теодосійович. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Козацька воля: на Волині тривають військові навчання. ФОТО
Наступна новина У Волинському краєзнавчому музеї - «поповнення»
Останні новини
Схожі новини