У селі на Волині відсвяткували престольний празник. ФОТО

У селі на Волині відсвяткували престольний празник. ФОТО

У день святкування Собору Святого архістратига Михаїла жителі села Мирне Горохівського району  відзначили престольне свято.

Свято відзначили у середу, 21 листопада, –  повідомиляють на сайті   Горохівської округи Волинської єпархії УПЦ.

З благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, святкову Божественну Літургію у день престольного свята очолив голова просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, котрому співслужили настоятель храму протоієрей Василь Гірник та священики з сусідніх парафій.

Настоятель храму протоієрей Василь Гірник щиро подякував священнослужителям та усім присутнім за те, що вони розділили із православними вірянами села Мирне радість престольного свята.

Довідково:

Під час Другої світової війни  храм, який розміщений на найвищому пагорбі у селі, радянські солдати вирішили спалити, оскільки був мішенню для ворогів. Щоправда попередили селян, аби змогли забрати звідси ікони та церковне начиння.

Багато десятиліть  православні села молилися у хатині неподалік місця, де стояв їхній Свято-Михайлівський храм.

Свято-Михайлівський храм у Мирному вражає своїми розмірами і виглядом. Він споруджений у 1997 році, за підтримки тоді багатого місцевого колгоспу, і має форму хреста.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині знешкодили два боєприпаси часів Другої Світової війни
Наступна новина Комфортні квадрохауси: у ЖК «Оріон» монтують «теплу підлогу». ФОТО
Останні новини
Схожі новини