У селі на Волині заявили про перехід до ПЦУ разом із священиком. ФОТО. ВІДЕО

У селі на Волині заявили про перехід до ПЦУ разом із священиком. ФОТО. ВІДЕО

На  Волині 10-го лютого у селі Кропивщина Іваничівського району релігійна громада  заявила про перехід до Православної Церкви України. 

Разом із прихожанами сільської церкви священик Максим Хоменко вирішив вийти з підпорядкування Московському патріархату, – повідомляє БУГ.

На порядок денний зборів було винесено три питання:

  • Про зміну підлеглості та перехід релігійної громади храму в юрисдикцію ПЦУ
  • Прохання до митрополита Переяслав-Хмельницького та Вишневського Олександра Драбинко прийняти парафію храму села Кропивнщина
  • Релігійна громада вирішувала питання утримання церкви

«Не хочу змінювати назви церковної організації. А з вашою допомогою (до парафіян, – ред.) хочу брати участь в утворенні церкви нашої української держави і церкви, в якій першим буде Господь», – зауважив настоятель храму.

Серед 83 присутніх 82 проголосували за перехід до ПЦУ. Релігійна громада разом зі священиком підготували відповідні документи для звернення про прийняття парафії до Православної церкви України.

Окрім обговорення переходу до ПЦУ, громада церкви вирішувала матеріальні питання: як оплачувати комунальні платежі, утримувати сім’ю священика, за що купувати вино та свічки тощо. Вирішили збирати певну суму (від 50-ти гривень) з кожного дорослого прихожанина села.

 

10-го лютого у селі Кропивщина Іваничівського району релігійна громада разом із нововолинським священиком Максимом Хоменко прийняли рішення про перехід до Православної Церкви України.

Posted by Інтернет-видання "БУГ" on Tuesday, 12 February 2019

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Розмитнили одну, пригнав вже другу». Як працює WEST AUTO HUB біля Луцька
Наступна новина WEST AUTO HUB розігрує сертифікат на тисячу гривень до Дня закоханих
Останні новини
Схожі новини