У селі за 40 кілометрів від Луцька – усього двоє офіційних мешканців

У селі за 40 кілометрів від Луцька – усього двоє офіційних мешканців

У селі Чорний Ліс, яке за 40 кілометрів від Луцька, зареєстровано усього двоє мешканців – це брати Гаврилюки. До адміністративної реформи село належало до Воютинської сільської ради.

Про це розповів один з мешканців Богдан Гаврилюк, інформує Суспільне.

Оселилися Гаврилюки у Чорному Лісі у 90-х роках. Тут брати отримали землю, купили будинки, довели їх до ладу та почали господарювати. Тоді один із братів, Леонід, заснував фермерське господарство, яке працює й до нині.

Коли оселилися у селі, 35 років тому, тут жило 25 мешканців, четверо дітей ходили до школи, каже Богдан Гаврилюк. У селі станом на сьогодні залишилось 11 порожніх будинків та двоє офіційно зареєстрованих жителів – Богдан та Леонід Гаврилюки.

У селі немає магазину, пошти, ФАПу. Та найбільша проблема, каже Богдан Гаврилюк, – падіння рівня ґрунтових вод та відсутність води у колодязях.

До віддалених сіл – Воютин, Білосток, Садів, Гать, Тертки, Чорний Ліс – шість разів упродовж дня курсує автобус. Старші люди померли, молодь з села виїхала у місто.

Начальник відділу адміністрування державного реєстру виборців Волині Віктор Стасюк каже, що на Волині є 4 населені пункти, де зареєстровано нуль виборців. І один населений пункт, де є один виборець.

Читати також: Люди хочуть живої розмови: у селі на Волині проживають лише 12 мешканців


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ми не плануємо демонтаж із 15 березня». Луцький мер кличе підприємців Центрального ринку на зустріч
Наступна новина Перше щеплення від коронавірусу отримали вже понад 50 тисяч українців
Останні новини
Схожі новини