Від сьогодні на Волині заборонено ловити щуку

Від сьогодні на Волині заборонено ловити щуку

З 15 лютого по 31 березня на Волині діятиме заборона на добування (вилов) щуки на період нересту. 

Як інформує Рибоохоронний патруль, введення заборони у такий період викликане біологічними особливостями розмноження виду. Щука – одна з небагатьох риб наших водойм, нерестова активність якої починається за температури води 3-5°C, що є нижчою порівняно з нерестовими температурами інших видів. Нересту щуки передує переднерестова міграція, під час якої відбувається остаточне дозрівання ікри у самок та молок у самців. Саме у цей період щука є дуже вразливою до вилову.

Вилов щуки під час нерестової заборони тягне за собою серйозну відповідальність. За незаконне добування щуки передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за один незаконно виловлений екземпляр щуки становить 3 468 грн.

Волинянам нагадують, що нині на Волині триває осінньо-зимова заборона на лов риби у зимувальних ямах. Відповідно до нових Правил риболовля у зимовий період дозволяється за межами зимувальних ям зимовими вудками та жерлицями всіх видів з криги та, у разі відсутності льодового покриву, нахлистовими, донними, поплавковими вудками та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади, загальна кількість гачків на яких не повинна перевищувати 7 одиниць на одного рибалку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Книга – теж лікар: у Воротневі запрацював лісовий буккросинг. ФОТО
Наступна новина На міському кладовищі біля Гаразджі облаштують сектор військових поховань
Останні новини
Схожі новини