В Офісі президента прогнозують зростання ВВП на 5,1%, міжнародні експерти кажуть - не більше 4%

В Офісі президента прогнозують зростання ВВП на 5,1%, міжнародні експерти кажуть - не більше 4%
Фото ілюстративне

В Офісі президента розраховують, що ріст внутрішнього валового продукту у 2021-му році перевищить 5%, – цитує LB.ua заступницю голови ОП Юлію Свириденко.

"У 2021-му наші очікування - це зростання ВВП на рівні 5,1%", - каже Свириденко, яка в середу виступала на форумі "Україна 30. Малий і середній бізнес та держава".

Чиновниця додала, що для досягнення такого зростання мають бути впроваджені відповідні монетарні, фіскальні заходи, а також заходи підтримки бізнесу.

"Нам для щорічного зростання на 1-2% ВВП потрібні щонайменше $3 млрд іноземних інвестицій на рік", - зазначила представниця ОП.

При цьому, у звіті Міжнародного рейтингового агентства S&P Global Ratings передбачають зростання реального валового внутрішнього продукту (ВВП) України у 2021 році на рівні 4% після спаду економіки на 4,2% у 2020-му, з подальшим уповільненням зростання до 3,5% у 2022-му – інформує ресурс БІЗНЕС.

"Ми прогнозуємо зростання реального ВВП України на рівні 4% у 2021 році проти скорочення на 4,2% у 2020 році слідом за поступовою стабілізацією ситуації у сфері охорони здоров'я і відновленням попиту", - зазначено в повідомленні S&P.

Агентство прогнозує упевнене відновлення економіки в другому кварталі. На думку аналітиків, приплив грошових переказів і держпідтримка, зокрема, підвищення пенсій, повинні сприяти відновленню споживання.

Аналітики також називають ключовим ризиком прогнозу невизначеність щодо вакцинації, яка, по-перше, повільно розгортається в Україні, а по-друге, не підтримується половиною населення.

Читайте також: 
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коронавірус на Волині: значно збільшилась кількість госпіталізованих
Наступна новина У Шацькому нацпарку ретельно пильнуватимуть водойми - починається нерест
Останні новини
Схожі новини